5 tips om een bedrijfsbrand onder controle te krijgen

Een bedrijfsbrand wil je niet meemaken. Toch kan dit gebeuren. Als dit gebeurt wil je de brand zo snel mogelijk onder controle krijgen om schade te beperken. Maar hoe doe je dit? Een bedrijfsbrand onder controle krijgen draait vooral om het nemen van goede voorzorgsmaatregelen. Daarom kijken wij in deze blog naar 4 preventieve manieren waarmee je een bedrijfspand uiteindelijk sneller onder controle krijgt. Tenslotte behandelen we nog een belangrijke manier om een brand snel onder controle te krijgen op het moment zelf.

Brand bestrijden

Scroll om verder te lezen

BHV cursus volgen?

Zorg voor een goed brandmeldsysteem

Hoe eerder een brand wordt ontdekt, des te groter de kans is dat deze snel kan worden geblust. Investeer daarom in een goed brandmeldsysteem. Goede rookmelders zijn onmisbaar. Een automatisch brandmeldsysteem zorgt ervoor dat hulpdiensten zo vroeg mogelijk worden gewaarschuwd. Hierdoor kunnen ze sneller ter plaatse zijn en neemt de kans toe dat de brand snel onder controle kan worden gekregen.

Leid voldoende BHV’ers op

Menselijke kennis is erg belangrijk bij het onder controle krijgen van een bedrijfsbrand. Zorg voor dat je voldoende BHV’ers opleidt. Dit zijn de medewerkers die getraind zijn om beginnende branden te blussen. Zij weten hoe je dit moet doen en hebben geleerd om kalm te blijven.

Zorg voor een duidelijk plan

Wat moet er eigenlijk gebeuren bij een bedrijfsbrand? Hier moet je over nadenken. De stappen en handelingen moeten worden vastgelegd. Zorg er ook voor dat het plan inzichtelijk is in het bedrijf. BHV’ers maar ook andere medewerkers moeten hiervan op de hoogte zijn. Wanneer mensen weten wat ze moeten doen bij een brand, is de kans groter dat de brand snel onder controle kan worden gekregen.

Sluit ramen en deuren om de brand te isoleren

Dan nog een tip om een bedrijfsbrand brand onder controle te krijgen op het moment dat deze uitbreekt. Natuurlijk ga je de brand bestrijden. Het is ook belangrijk om de brand indien mogelijk te isoleren. Sluit ramen en deuren. Door de zuurstoftoevoer naar de brand zoveel mogelijk te beperken voorkom je dat deze snel groeit en vergroot je de kans dat je hem onder controle kunt krijgen.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.