5 Redenen om een verbanddoos te hebben

Heb jij al een verbanddoos? Nee? Dan geven wij je hierbij graag 5 redenen om een verbanddoos te hebben. Wij hebben er vijf gekozen, maar het zouden er ook tien of twintig kunnen zijn. Aan het hebben van een goede verbanddoos zitten alleen maar voordelen. Het is de optimale manier om te zorgen voor goede basisveiligheid en de mogelijkheid om adequaat te handelen bij een ongeval of verwonding. Bovendien is een verbanddoos helemaal niet duur. Kijk maar eens in het uitgebreide aanbod van ARBO winkel.

5 Redenen om een verbanddoos te hebben

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

1. Het kan verplicht zijn

Laten wij deze 5 redenen om een verbanddoos te hebben beginnen met de eenvoudigste: het kan verplicht zijn. Het hebben van een verbanddoos is niet verplicht voor particulieren, maar wél voor bedrijven. Heeft jouw bedrijf nog geen verbanddozen? Schaf deze dan snel aan. Alleen zo zorg je voor de benodigde veiligheid voor medewerkers én voldoe je aan wettelijke verplichtingen. Zeker bij start-ups zien wij dit nog wel eens mis gaan. Dat geeft niets: wij zijn er voor je bij vragen en voor advies.

2. Zekerheid van altijd de juiste artikelen

Een verbanddoos is samengesteld om de best mogelijke zorg te bieden. Kortom: deze biedt je de zekerheid van de juiste artikelen. Je weet dat je bij een ongeval of ongelukje altijd de juiste spullen voorhanden hebt. Tenminste: wanneer je kiest voor de juiste verbanddoos. ARBO winkel verkoopt diverse soorten verbanddozen en zelfs verbanddozen voor specifieke bedrijfstakken.

3. Eenvoudig op te bergen, te vinden en bij te houden

Een verbanddoos is veilig en handig. Hiermee heb je alle belangrijke spullen op één plek. Je bergt ze eenvoudig op en grijpt nooit mis. 

Je zou ervoor kunnen kiezen om artikelen die je nodig hebt (zoals pleisters, verband, desinfectie of een pincet) los te kopen. Maar waarom zou je dat doen wanneer je het allemaal in één handige doos kunt krijgen? Bovendien kun je met een verbanddoos veel eenvoudiger bijhouden wat je verbruikt en zo dus op tijd nabestellen.

4. Gemoedsrust

Je wilt graag een goede verbanddoos hebben, maar liever gebruik je deze helemaal niet. Het is natuurlijk mooi als je nooit een verbanddoos nodig hebt: dat betekent namelijk dat er niets gebeurt. Maar alleen al het feit dat je deze hebt, helpt. Het zorgt namelijk voor gemoedsrust. Je weet dat als er wel iets zou gebeuren, je goede hulp kunt bieden.

5. Voorkomt ernstiger letsel

Je hoopt dat het niet gebeurt, maar jij of iemand anders kan natuurlijk letsel oplopen waarbij professionele hulp nodig is. Op die momenten zul je maar wat dankbaar zijn voor een goede verbanddoos. Dankzij een verbanddoos kun je namelijk in veel gevallen ernstiger letsel beperken. Heb je deze niet, dan zul jij je achteraf waarschijnlijk erg beroerd voelen over het feit dat je geen beter hulp hebt kunnen bieden.

Gerelateerde producten


EHBO koffers

Veiligheidshesjes BHV

Brandpreventie pakketten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?