4 redenen om je reachtruck certificaat te behalen

De reachtruck: een onmisbaar voertuig in veel logistieke bedrijven, magazijnen, loodsen en groothandels. Je komt de reachtruck op nog veel meer plaatsen tegen. Als reachtruck chauffeur ben je dan ook belangrijk voor het bedrijf. Wil jij reachtrucks kunnen besturen? Lees dan deze 4 redenen om je reachtruck certificaat te behalen.

Waarom reachtruck diploma

Scroll om verder te lezen >>

Wil je ook een reachtruck cursus volgen?

Alleen met het reachtruck certificaat mag je rijden

Het is wettelijk vastgelegd dat je aan moet kunnen tonen dat je een bedrijfsvoertuig veilig kunt besturen. Hoe doe je dit dan? Met het reachtruck certificaat natuurlijk. Door je certificaat te behalen toon je aan dat je weet hoe je een reachtruck goed en veilig moet besturen. Je komt zo nooit voor problemen te staan. Je kunt namelijk gecontroleerd worden. Ook na een incident zal bijvoorbeeld een verzekeraar bewijs willen zien dat het niet aan onkunde van de bestuurder lag.

Je kunt je werk beter doen

Je reachtruck certificaat behaal je niet alleen om aan je verplichtingen te voldoen. Je wordt er ook een betere bestuurder door. Dankzij je kennis van theorie en vaardigheden in de praktijk zul jij je werk beter, sneller en veiliger uit kunnen voeren.

Veiligheid voor jezelf en je collega’s

Je wilt een goede chauffeur zijn. Voor jezelf maar ook voor je collega’s. Je moet er toch niet aan denken dat een collega door jouw onkunde bij een ongeval betrokken raakt? Precies. 

Zie je reachtruck certificaat halen ook als een verplichting naar anderen toe. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat jij veilig rijdt.

Goed voor je kansen op de arbeidsmarkt

Misschien ben je op dit moment op zoek naar werk. Wanneer je zelf het initiatief neemt om je reachtruck certificaat te behalen heb je op werkgevers een streepje voor op anderen die dit nog niet hebben. Ook als je al werkt maar een stap wilt maken of op zoek bent naar een nieuwe baan, is het verstandig om je certificaat te behalen. Je kansen op de arbeidsmarkt nemen toe.

Schrijf je in voor een cursus van ARBO centrum

Gemotiveerd om je reachtruck certificaat te behalen? Schrijf je dan in voor een reachtruck cursus bij ARBO centrum. Wij hebben locaties door heel het land, dus altijd bij jou in de buurt. Onze cursisten kennen een slagingspercentage van meer dan 95% en beoordelen ons gemiddeld met een 9.

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?