3 voordelen van het laten keuren van de EHBO koffer

Heb jij één of meerdere EHBO koffers? Laat deze dan keuren. Worden de koffers bedrijfsmatig gebruikt, dan is het zelfs verplicht om deze te laten keuren. Maar je zou dit niet alleen moeten doen omdat het nu eenmaal verplicht is. Het biedt je belangrijke voordelen met het oog op veiligheid. Dit zijn 3 voordelen van het laten keuren van de EHBO koffer.

EHBO koffer laten karen

Scroll om verder te lezen

BHV cursus volgen?

Het belangrijkste voordeel van het laten keuren van de EHBO koffer: veiligheid en zekerheid

Een EHBO koffer laten keuren, doe je natuurlijk voor de veiligheid. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel van een keuring. Dankzij een keuring van de EHBO koffer weet je of deze nog veilig is. Dat wil zeggen: is hij nog compleet en zijn alle aanwezige artikelen nog houdbaar en geschikt voor gebruik? Een goedgekeurde EHBO koffer biedt je veiligheid en zekerheid. Je weet dat je op de inhoud kunt vertrouwen op het moment dat je deze nodig hebt.

Controleer op de ideale inhoud

Een keuring van de EHBO koffer biedt je de perfecte mogelijkheid om te laten controleren of de inhoud nog wel aan de eisen voldoet. Er zijn veel verschillende EHBO koffers. Hoewel ze voor een deel vrijwel altijd dezelfde inhoud hebben, kan er sprake zijn van behoorlijke verschillen. 

Er zijn zeer algemene EHBO koffers, maar ook koffers voor zeer specifiek gebruik, of gebruik in bepaalde sectoren. Je wilt natuurlijk altijd de juiste koffer hebben. Tijdens een keuring kun je dit meteen (laten) controleren. Misschien zijn de werkzaamheden in het bedrijf wel veranderd, of zijn er nieuwe risico’s bijgekomen sinds de laatste controle. Zo’n controle biedt je de mogelijkheid om direct de inhoud van je EHBO koffer(s) te optimaliseren met de artikelen die je nodig hebt.

Bewijs van veiligheid

Bij een schaafwond is de kans op een infectie klein, maar niet onmogelijk. Worden de randen van de wond rood, gaat de wond pijn doen of komt er troebel pus uit de wond? Dan kan het zo zijn dat de wond is geïnfecteerd. Bel in dat geval de huisarts. Mocht de wond zijn veroorzaakt door een dier (door een beet of klauw), neem dan altijd contact op met de huisarts. Mogelijk dien je uit voorzorg een tetanusinjectie te halen.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?