3 voordelen van de BHV herhalingscursus

Om BHV’er te worden moet je een BHV cursus volgen en slagen voor het examen. Je BHV diploma is 1 jaar geldig. Wil je na die tijd BHV’er blijven dan dien je een BHV herhalingscursus te volgen. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn drie voordelen van de BHV herhalingscursus.

BHV herhalingscursus

Scroll om verder te lezen >>

BHV herhalingscursus volgen?

Je weet wat je kunt verwachten en bent niet veel tijd kwijt

Natuurlijk wil je wanneer je eenmaal BHV’er bent ook BHV’er blijven. Dus zul je de herhalingscursus moeten volgen. Dit is helemaal geen probleem. Je bent namelijk al eerder geslaagd voor deze cursus dus je weet wat je kunt verwachten. Je weet dat je de kennis en vaardigheden hebt om opnieuw te slagen. Het doen van je herhalingscursus is iets dat niet veel tijd in beslag neemt en waar je niet zenuwachtig voor hoeft te zijn.

Het is goed om kennis en vaardigheden te herhalen

Misschien wel de belangrijkste reden waarom een BHV herhalingscursus verplicht is, is omdat je zo je kennis en vaardigheden herhaalt. Ondanks dat je jouw BHV certificaat hebt hoop je natuurlijk nooit serieuze hulp te moeten verlenen. Dat betekent dat er geen sprake is van een grote calamiteit. In veel gevallen is daar ook geen sprake van. Daarom is het herhalen van je kennis en vaardigheden belangrijk. Dit is de enige manier om zeker te weten dat wat je geleerd hebt niet wegzakt. Zodat je altijd goed voorbereid blijft op gevallen in de praktijk.

Je profiteert van nieuwe kennis en ontwikkelingen

Wanneer je jouw BHV herhalingscursus gaat doen, zul je voor een groot deel stof herhalen. Het kan goed zo zijn dat jouw herhalingscursus niet helemaal hetzelfde is als de basiscursus die je hebt gevolgd. Er ontstaan namelijk altijd nieuwe inzichten en er zijn nieuwe ontwikkelingen en technieken. Deze worden in de cursus verwerkt. Door een BHV herhalingscursus te volgen leer je over de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Dit zorgt voor up-to-date kennis en vaardigheden waar je van profiteert.

Schrijf je tijdig in voor jouw herhalingscursus

Verloopt jouw BHV certificaat binnenkort? Schrijf je dan tijdig in voor een BHV herhalingscursus van ARBO centrum. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en belonen ons gemiddeld met een 9. Met locaties door heel het land is er altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

EHBO koffer - Oranje Kruis

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?