3 situaties waarbij je een heftruck gebruikt

Wat zijn nu situaties waarbij je een heftruck gebruikt? Tja, dat zijn er zeer veel. Wordt er bij jou in het bedrijf gebruikgemaakt van heftrucks, dan worden deze natuurlijk voor tal van situaties ingezet. Het zijn werkpaarden. Je gebruikt ze in zo veel mogelijk situaties. Want ze verlichten en versnellen je werkzaamheden. Toch zijn er bepaalde situaties denkbaar waarin je alléén voor een heftruck kiest. Onderstaand 3 van zulke situaties waarbij je een heftruck gebruikt.

Heftruck arbo centrum

Wanneer het niet veilig is om op andere wijze op hoogte te pakken, verplaatsen of neer te zetten

Een heftruck heeft een groot bereik. Met een heftruck kun je op plekken komen waar andere voertuigen of hulpmiddelen niet kunnen komen. Je gebruikt altijd een heftruck wanneer het niet veilig is om op andere wijze op hoogte te pakken, verplaatsen of neer te zetten. Neem nooit risico’s. Wanneer het gaat om het werken met zware of grote ladingen op hoogte, is de heftruck vaak de enige veilige manier.

Wanneer je moet rijden met een zeer zware lading

Rijden met een zware lading vereist vaak een heftruck. Pomp- of steekwagens kunnen weliswaar ook een zware lading heffen, maar het gaat hier vooral om het besturen. Een heftruck is krachtig genoeg om veilig te rijden met een zware lading. Bij sommige ladingen kan het zo zijn dat je met een ander voertuig het risico loopt de lading niet meer te houden of de controle over het voertuig te verliezen.

Voor verplaatsen van ladingen op het buitenterrein

Moet je buiten werken met ladingen? Dan kies je altijd voor een heftruck. Een heftruck is namelijk voorzien van luchtbanden. Andere voertuigen zoals een stapelaar of reachtruck zijn dit niet. Daarom zijn die voertuigen niet geschikt voor gebruik buiten. Een heftruck is dit wel.

Jouw heftruckcertificaat behalen bij ARBO centrum

Moet jij nog jouw heftruckcertificaat behalen? Dat kan als je minimaal 16 jaar oud bent. Schrijf je in voor een heftruck cursus van ARBO centrum. Je leert alle theorie en praktijk die je moet beheersen en doet aansluitend aan de cursus examen. Cursisten van ARBO centrum beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?