3 Redenen om noodverlichting in jouw pand te hebben

Je denkt misschien dat je qua veiligheid in jouw pand alles goed voor elkaar hebt. Er hangt een duidelijk vluchtplan met een goedgekeurde vluchtroute, EHBO koffers zijn zichtbaar geplaatst, brandblussers zijn overal binnen handbereik en middels stickers en borden heb je de vluchtroute aangegeven. Dat lijkt perfect. Totdat de stroom uitvalt en alle aanwezigen ineens in het donker hun weg moeten vinden. Met noodverlichting zorg je ervoor dat ook in een dergelijk scenario veiligheid gewaarborgd blijft. Dit zijn 3 redenen om noodverlichting in jouw pand te hebben.

Waarom noodverlichting

Scrollen om verder te lezen

Veiligheidsadvies nodig?

Maximale veiligheid wanneer de hoofdverlichting uitvalt

De belangrijkste reden hebben wij net al genoemd: wanneer de stroom en/of de hoofdverlichting uitvalt, komt veiligheid vaak in het geding. Zelfs wanneer je denkt dat je alles op dit gebied dik voor elkaar hebt. Noodverlichting zorgt ervoor dat wanneer alles uitvalt, de belangrijkste zaken nog steeds vindbaar en zichtbaar zijn. Met noodverlichting kun je de locatie van blus- en EHBO-middelen aangeven, maar ook duidelijk zichtbaar maken waar nooduitgangen zich bevinden en wat de vluchtroute is.

Het geeft medewerkers en bezoekers een veilig gevoel

Veiligheid kent meerdere aspecten. Zelfs wanneer je noodverlichting niet gebruikt, levert deze een bijdrage. Het geeft namelijk een veilig gevoel. Wanneer medewerkers en andere aanwezigen de borden zien hangen, weten ze dat het met de veiligheid wel goed zit. 

Alleen al deze wetenschap kan ervoor zorgen dat mensen zich nog prettiger voelen. Vooral wanneer het publieke locaties betreft, zoals een winkel, bioscoop of restaurant. Helemaal natuurlijk in ruimtes die afhankelijk zijn van kunstlicht.

Het kan verplicht zijn

We kunnen wel meer dan 3 redenen om noodverlichting in jouw pand te hebben noemen, maar soms is het heel eenvoudig. Het kan namelijk zo zijn dat noodverlichting in jouw pand simpelweg verplicht is. Hoe en wanneer is gedefinieerd in NEN-EN-1838. Weet je niet zeker of deze verplichting voor jou geldt? Raadpleeg dan een expert. Maar ook wanneer noodverlichting niet verplicht is, geldt natuurlijk dat het altijd verstandig is om hierin te investeren. Om de kosten hoef je het zeker niet te laten. Kijk maar eens op ARBO winkel.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?