3 belangrijke redenen om een BHV diploma te hebben

Elk bedrijf met medewerkers in dienst moet zorgen voor BHV’ers: bedrijfshulpverleners. BHV’ers zijn de belangrijkste medewerkers tijdens een calamiteit. Zij zorgen ervoor dat collega’s geholpen worden en in veiligheid komen. Er zijn heel veel redenen waarom het belangrijk is om een BHV diploma te hebben. Je kunt alleen al denken aan het feit dat het dus verplicht is om in het bedrijf genoeg BHV’ers te hebben. Maar verder? Dit zijn 3 belangrijke redenen om een BHV diploma te hebben.

Waarom bhv

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

Je bent belangrijk op meerdere gebieden

Met een BHV diploma ben je écht van waarde voor het bedrijf. Op meerdere gebieden. Tijdens een BHV cursus leer je EHBO verlenen, brand bestrijden en ontruimingen coördineren/uitvoeren. Kortom: je wordt een onmisbare schakel in het bedrijf op het moment dat collega’s hulp nodig hebben. Ook wanneer er een gevaarlijke situatie is natuurlijk.

Je leert ook reanimeren en levens redden

Je hoopt nooit mee te maken dat je een collega moet reanimeren. Als BHV’er heb je dit wel geleerd. Je leert op een BHV cursus reanimeren op de traditionele manier en met AED. Dit betekent dat je leert om levens te redden. Dat is een vaardigheid die van onschatbare waarde is. Je zult kalm kunnen blijven, anderen kunnen aansturen, de hulpdiensten assisteren en het leven kunnen redden van een collega.

Inspraak op het gebied van veiligheid

Ook wanneer je als BHV’er niet direct in actie komt ben je altijd bezig met veiligheid. Je bent niet alleen tijdens ongevallen of calamiteiten belangrijk. Als BHV’er werk je samen met de BHV ploegleider en het hoofd BHV. Samen waken jullie over veiligheid. Niet alleen dat: jullie bevindingen komen bij het management en/of de directie terecht. Je hebt inspraak op het gebied van veiligheid. Je helpt continu om het bedrijf zo veilig mogelijk te houden.

Schrijf je in voor de BHV cursus

Schrijf je in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Met locaties door heel het land is er altijd een plek bij jou in de buurt. We hebben je 3 belangrijke redenen gegeven om je BHV diploma te hebben. We sluiten graag af met een vierde: je profiteert ook van al je kennis en kunde in je privéleven.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?