Welke rolsteiger heb ik nodig?

Werken op hoogte aan gebouwen doe je vaak het beste met een rolsteiger. Er zijn diverse soorten rolsteigers. Welke rolsteiger heb je nodig?

Wat is een rolsteiger precies en welke rolsteiger heb ik nodig?

Een steiger is gemaakt om onderhoud te plegen op hoogte aan een gebouw. Een rolsteiger heeft wielen die het mogelijk maken de steiger te verplaatsen. 

 

Er zijn verschillende soorten rolsteigers. 

 

  • De basisrolsteiger is een semi-professionele steiger die veel wordt gebruikt door particulieren en zzp-ers. Deze steiger heeft een maximale hoogte van ca. 12 meter en is vaak aantrekkelijk geprijsd. 
  • De standaard rolsteiger is een professionele steiger die een hoogte kan bereiken van ruim 14 meter (of hoger). Deze steiger is geschikt voor intensief gebruik. 
  • De euro rolsteiger is eveneens geschikt voor intensief en professioneel gebruik. De steiger is heel eenvoudig op te bouwen en af te breken en beschikt over een zelfborgende penverbinding, die zorgt voor maximale veiligheid. 

 

Welke rolsteiger je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal personen en de hoogte. De rolsteiger moet de gewenste werkhoogte kunnen behalen. Werk je in je eentje op de rolsteiger, dan volstaat een smalle rolsteiger. Werk je met z’n tweeën, dan dien je de brede rolsteiger te hebben. 

Wanneer gebruik je een rolsteiger?

  • Als de hoogwerker niet voldoet. Een hoogwerker biedt mogelijkheden, zoals een grote reikwijdte. Maar toch kan het gebeuren dat de hoogwerker niet voldoende is. Bijvoorbeeld als de reikwijdte niet gehaald wordt of als er niet genoeg plek is om vrij en veilig te bewegen. In dat geval is het beter om een rolsteiger te gebruiken. Een rolsteiger vraagt weinig ruimte en je kan er veilig en stabiel op werken. 

  • Moet je op meerdere plekken in een pand werken? Dan gebruik je een rolsteiger. Denk aan schilderwerk rondom een pand. De rolsteiger is makkelijk verplaatsbaar.

  • Werk je met meerdere mensen tegelijk? Een rolsteiger is ideaal als je met een team aan één en dezelfde klus werkt. Denk er wel om dat je je houdt aan het maximaal aantal personen dat tegelijkertijd op de rolsteiger mag werken. 
Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.