Wat te doen met een oude brandblusser?

Brandblussers gaan helaas niet onbeperkt mee. Maar wat moet je eigenlijk doen met een oude brandblusser? Een bedrijf mag geen brandblussers ouder dan 20 jaar in gebruik hebben, deze dienen te allen tijde te worden vervangen. Ook brandblussers die verroest of gedeukt zijn (of andere zichtbare schade hebben), voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Maar, wat te doen met die oude brandblussers? Lees er alles over in dit artikel.

Wat te doen met een oude brandblusser?

Een ding is zeker, de oude brandblussers kunnen niet zomaar in de vuilnisbak. Wat doe je er dan wel mee? Het is van belang dat de brandblussers op verantwoordelijke wijze verwerkt worden zodat de verwerking zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurt.

 

Hiervoor kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen zodat alle onderdelen op de juiste plek terecht komen. De verwijdering van de brandblussers en de afvalverwerking zullen dan volgens de milieuwetgeving worden uitgevoerd. Hoe dat precies in zijn werk gaat is o.a. afhankelijk van het type brandblusser.

 

Het poeder uit een poederblusser bijvoorbeeld, dient te worden opgeslagen in tonnen zodat het poeder uit de blusser veilig en verantwoord kan worden afgevoerd. De cilinders moeten naar een recyclebedrijf worden gebracht. Bij de schuimblussers gaat het er weer anders aan toe. Het oude schuim wordt meestal opgeslagen in een kunstof bak. Die bak wordt dan periodiek opgehaald door een speciale dienst. Op deze manier wordt het schuim veilig afgevoerd naar een goedgekeurd bedrijf en wordt voldaan aan alle milieueisen.

 

Er komt dus nog wel wat kijken bij het op de juiste manier afvoeren van je oude brandblusser. De brandblussers zijn er om ons te beschermen en zorgen voor veiligheid. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat de afvoer van oude brandblusapparaten op een verantwoordelijke en veilige wijze gebeurt. Bij een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, weet je zeker dat je goed zit. En op die manier kun je direct aan de slag met de juiste professionele vervanging van je blusapparatuur.

Oude brandblusser afvoeren?

De juiste hulp voor het afvoeren van jouw oude brandblussers? Neem contact met ons op. Wij kunnen je hierbij helpen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.