Kan ik een brandblusser laten keuren op locatie?

Je weet – hopelijk – dat brandblussers periodiek gekeurd moeten worden. Dat kan een behoorlijke klus zijn. Met een enkele brandblusser of een aantal brandblussers is dat prima tussendoor te doen. Maar wat nu als je tientallen brandblussers moet laten keuren? Je vraagt je dan misschien af: kan ik een brandblusser laten keuren op locatie?

Je kunt een brandblusser laten keuren op locatie

Het laten keuren van een brandblusser op locatie is mogelijk. Dat is goed om te weten. Zeker wanneer het om meerdere brandblussers gaat. Moet je jouw brandblussers namelijk wegbrengen voor een keuring, dan kost dat niet alleen tijd; het kan ook logistiek een probleem vormen. Want hoe vervoer je een groot aantal brandblussers? Dat kan niet altijd.

Daarom is een brandblusser laten keuren op locatie een fijne optie. Overigens maakt het vaak voor jou niet eens uit of de brandblusser op locatie wordt gekeurd of niet. In sommige gevallen vindt de keuring op locatie plaats. In gevallen waarin dit niet mogelijk is, merk je eigenlijk geen verschil. Je blussers kunnen dan worden opgehaald en na keuring weer worden gebracht. Of, indien er blussers zijn afgekeurd, worden vervangen.

Kies voor een REOB gecertificeerde instantie

De veiligheid en werking van je brandblussers is van cruciaal belang. Laat je brandblusser(s) dan ook altijd keuren door een REOB gecertificeerde instantie. REOB staat voor “Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen”. Wanneer je jouw blussers laat keuren door een REOB gecertificeerde specialist, weet je zeker dat dit goed gebeurt. En zo weet je dus zeker dat je over veilige brandblussers blijft beschikken.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.