Wat is een EPT?

Een EPT is een elektrische pallettruck. Een EPT is een bedrijfsvoertuig dat veelvuldig wordt gebruikt in de transport & logistiek en in magazijnen of warenhuizen. De EPT is, zoals zijn naam al zegt, ontwikkeld als hulpmiddel voor het vervoeren van pallets. Hoewel ook andere ladingen met een EPT kunnen worden vervoerd, is het snel verplaatsen van pallets waar dit type voertuig in uitblinkt. Met een EPT kunnen pallets bijvoorbeeld uit vrachtwagens worden getild, worden verreden en op een nieuwe plaats worden neergezet.

Wat is het verschil tussen een EPT en een reachtruck?

Afgaande op de bovenstaande beschrijving denk je misschien: is er een verschil tussen een EPT en een reachtruck? Dat is er zeker. Het eerste verschil is dat een EPT niet is gemaakt om pallets op grotere hoogte te tillen. De EPT biedt genoeg bereik om pallets te lossen, te verplaatsen en op een nieuwe plek te stallen. De vorken gaan echter niet hoog genoeg om bijvoorbeeld pallets in hoge stellages weg te zetten. Daarvoor heb je echt een reachtruck of heftruck nodig.

 

Als voordeel staat daar tegenover dat een EPT nog wendbaarder en compacter is dan een reachtruck. Je bestuurt de EPT ook anders. Hoewel sommige EPT’s zijn uitgerust met een plateau of bestuurdersstoel, worden de meeste EPT’s bestuurd door middel van een hendel. Je loopt achter de elektrisch aangedreven EPT aan en bestuurt deze door middel van een hendel die zwenkt.

Wie mag een EPT besturen?

Een EPT is een relatief eenvoudig voertuig om te besturen. Het blijft wel een krachtig voertuig waarmee zware ladingen kunnen worden vervoerd. Daarom mag je alleen een EPT besturen met een geldig EPT certificaat. Dit certificaat kun je behalen door het volgen van een eendaagse EPT cursus. Het certificaat dat je behaalt is vijf jaar geldig. Daarna kun je herhalingscursus volgen om de geldigheid te verlengen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

EPT certificaat kosten

EPT certificaat kosten EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Een elektrische pallettruck wordt gebruikt om goederen te verplaatsen in magazijnen. Hoewel het een relatief klein voertuig

Lees verder »

Waarom een EPT certificaat?

Waarom een EPT certificaat? EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Sommige mensen gebruiken ook wel de term elektrische pompwagen. Een elektrische pallettruck wordt, net als de

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.