Waarom een EPT certificaat?

EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Sommige mensen gebruiken ook wel de term elektrische pompwagen. Een elektrische pallettruck wordt, net als de handpallettruck, gebruikt om goederen te verplaatsen in magazijnen.

De EPT is de elektrische variant van de handpallettruck. De werking is hetzelfde, maar door de elektrische aandrijving is de EPT gemakkelijk te bedienen. Er is maar weinig duw- en trekkracht nodig. De Arbowet stelt verplicht dat medewerkers voldoende kennis hebben op het gebied van veiligheid. Het besturen van een EPT lijkt eenvoudig, maar onderschat het niet. De elektrische pallettruck is een krachtig en zwaar voertuig. Bij onkundig en onjuist gebruik kan schade ontstaan.

En als er schade ontstaat dan kan de verzekering weigeren bij het uitkeren van schade als niet kan worden aangetoond dat de betrokken medewerker voldoende was opgeleid. Dat is dus één van de redenen waarom je jouw EPT certificaat haalt. Bovendien stellen vrijwel alle werkgevers dit verplicht.

Wat leer je tijdens de cursus EPT?

In de EPT basiscursus leer je alles wat je moet weten om de elektrische pallettruck veilig te bedienen. Zodra je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je je certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Volg de EPT basiscursus op locatie

Je kan de EPT basiscursus volgen op een van onze trainingslocaties, maar een incompany training behoort ook tot de mogelijkheden. In het laatste geval komen onze gecertificeerde instructeurs bij jou langs op locatie om de cursus te geven. Heel handig als je met meerdere medewerkers de cursus wilt volgen.

Herhalingscursus na vijf jaar

Het certificaat is vijf jaar geldig. Is het certificaat verlopen, dan kan je een EPT herhalingscursus volgen. Tijdens de herhalingscursus wordt je kennis weer opgefrist. Aan de instructeurs laat jij zien dat je in staat bent de EPT veilig en verantwoord te bedienen. Slaag je voor de herhalingscursus? Dan krijg je wederom voor vijf jaar een certificaat.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

EPT certificaat kosten

EPT certificaat kosten EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Een elektrische pallettruck wordt gebruikt om goederen te verplaatsen in magazijnen. Hoewel het een relatief klein voertuig

Lees verder »

Wat is een EPT?

Wat is een EPT? Een EPT is een elektrische pallettruck. Een EPT is een bedrijfsvoertuig dat veelvuldig wordt gebruikt in de transport & logistiek en

Lees verder »