Waar moet je brandblussers inleveren?

Op een gegeven moment dien je brandblussers weg te doen. Bijvoorbeeld wanneer deze defecten vertonen, over hun gebruiksdatum zijn, of natuurlijk zijn gebruikt om een brand te blussen. Maar waar moet je brandblussers inleveren? Het inleveren van brandblussers is gelukkig geen ingewikkeld karwei. Brandblussers kun je inleveren bij een afvalverzamelpunt. Meer specifiek: bij klein chemisch afval.

Waar moet je brandblussers inleveren? Zoek een punt bij jou in de buurt

Brandblussers dien je dus in te leveren en niet zomaar weg te gooien. Ze horen bij het klein chemisch afval. Dit betekent dat je ze het beste in kunt leveren bij een afvalverzamelpunt in de buurt.

 

Wij kunnen ons voorstellen dat bedrijven die gebruikmaken van zeer veel brandblussers niet voor elke individuele lege brandblusser naar het recycle perron willen rijden. Het is geen probleem om defecte of lege brandblussers veilig op te slaan en in grotere aantallen weg te brengen. Zorg er echter altijd voor dat lege brandblussers zo zijn opgeslagen dat ze niet zomaar toegankelijk zijn en niet verward kunnen worden met de goede brandblussers die gebruikt moeten worden bij een brand.

Wanneer moet je brandblussers weg doen?

Een brandblusser die defect, gebruikt of vervallen is, dien je in te leveren zodat deze op de correcte manier verwerkt en gerecycled kan worden. Lever echter niet zomaar elke brandblusser in. Is een brandblusser bijvoorbeeld niet gekeurd, dan betekent dit niet dat hij weg moet. Je kunt deze eerst laten keuren. Wie weet is hij – zolang hij maar niet vervallen is – nog in prima staat en kan deze gewoon nog gebruikt worden.

Nieuwe brandblussers nodig?

Heb je na het inleveren van je oude brandblussers nieuwe brandblussers nodig? Kijk snel in de webshop van ARBO winkel. Wij verkopen alle soorten brandblussers. Ook voor het laten keuren van je huidige blussers kun je bij ons terecht.

Schrijf je in voor de cursus

Kortom: BHV heeft altijd en overal veel waarde. Is dat wat voor jou? Schrijf je dan in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou