VCA voor technische dienstverlening

Technische dienstverleners moeten als geen ander precies weten wat zij doen. Collega’s zijn voor een deel afhankelijk van hun werk. De werkzaamheden van technische dienstverleners zijn zeker niet zonder risico’s. Niet alleen zijn anderen afhankelijk van de kwaliteit van hun werk; zelf lopen technische dienstverleners ook gevaar wanneer zij hun werkzaamheden niet veilig uitvoeren. Daarom is VCA voor technische dienstverleners ook zo belangrijk.

 

Door hun VCA certificaat te behalen, kunnen technische dienstverleners aantonen dat zij voldoende opgeleid zijn om hun werkzaamheden goed en capabel uit te voeren op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ze zijn zich bewust van de risico’s en weten wat zij moeten doen om deze te beperken en ongelukken te voorkomen.

 

VCA voor technische dienstverleners helpt om alle medewerkers in deze branche van goede kennis op het gebied van risico’s en veiligheid te voorzien. Niet alleen dat: met een VCA certificaat op zak kun je als technische dienstverlener ook aantonen dat je over deze kennis beschikt.

VCA voor technische dienstverleners helpt ongelukken voorkomen

Technische dienstverleners voeren vaak werkzaamheden uit aan elektrische installaties of complexe systemen. Maar ook aan mechaniek en tal van andere voorzieningen die nodig zijn om de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf goed uit te kunnen blijven voeren. Dit betekent dat technische dienstverleners vaak met werk bezig zijn dat risico’s met zich meebrengt. Die risico’s kunnen sterk uiteenlopen.

 

VCA voor technische dienstverleners helpt ongelukken te voorkomen. Hoe? Door hen te trainen op het gebied van risico, veiligheid, gezondheid en milieu. VCA is geen vakinhoudelijke opleiding: die kennis doen technische dienstverleners uiteraard op met reguliere opleidingen en specialisaties. Wat VCA voor technische dienstverleners vooral doet, is zorgen voor meer kennis en bewustzijn rondom de impact van hun werkzaamheden. Hoe kunnen werkzaamheden zo veilig mogelijk worden uitgevoerd? Met het oog op de eigen veiligheid, maar ook die van andere. En wat is de impact op gezondheid en milieu? VCA zorgt voor belangrijke basiskennis waarmee technische dienstverleners nog beter in staat zijn om hun werkzaamheden goed en veilig uit te voeren.

Voor bedrijven, medewerkers en zzp’ers

VCA voor technische dienstverleners is er voor bedrijven, medewerkers en ZZP’ers. Bedrijven kunnen zich VCA* of VCA** certificeren. In welke hoedanigheid dat dient te zijn, is afhankelijk van of zij worden ingeschakeld als hoofdaannemer of onderaannemer. Het verschil in beide certificeringen is de extra verantwoordelijkheid die hoofdaannemers hebben op onder andere het gebied van beleid.

 

Voor ZZP’ers is het soms ook noodzakelijk om zich VCA* of VCA** te certificeren. Worden zij ingehuurd als medewerker, dan kunnen zij net als medewerkers in loondienst hun VCA basis certificaat (voor uitvoerende medewerkers) of VCA VOL certificaat (voor leidinggevende medewerkers) behalen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »