Maximale hoogte rolsteiger buiten

Een rolsteiger kan een behoorlijke, soms zelfs enorme hoogte bereiken. Maar er is vaak een verschil tussen “kunnen” en “mogen”. Want mag een rolsteiger altijd tot de maximale hoogte worden opgebouwd? Wat is de maximale hoogte van een rolsteiger buiten? In dit artikel gaan wij dieper in op de maximale hoogte die een rolsteiger buiten mag hebben.

De maximale hoogte van een rolsteiger buiten uitgelegd

De maximale hoogte van een rolsteiger buiten lijkt misschien eenvoudig vast te stellen. Noem een getal als maximum en klaar. Zo eenvoudig werkt het echter niet. Ondanks dat deze getallen zeker bestaan, is er in de praktijk soms behoorlijk wat verwarring. Dit heeft te maken met een verschil in meten. Er is namelijk sprake van een maximale werkhoogte en een maximale platformhoogte.

 

Het is voor het bepalen van de maximale hoogte van een rolsteiger buiten belangrijk om het verschil tussen deze twee hoogtes te weten. De platformhoogte is de hoogte van de vloer van het platform, gemeten vanaf de grond. De werkhoogte is de maximale hoogte die bereikt kan worden bij het werken op het platform. Voor deze hoogte wordt altijd twee meter extra ten opzichte van de platformhoogte gehanteerd.

De maximale hoogte in de praktijk

Verreiker machinist word je door het behalen van je verreiker certificaat. Alleen medewerkers die in het bezit zijn van dit certificaat mogen de verreiker besturen. Het certificaat kun je behalen door een verreiker cursus te volgen.

 

Op een verreiker cursus van ARBO centrum leer je alles wat je moet weten om het voertuig veilig en capabel te besturen. Je leert de theorie, maar oefent ook in de praktijk. Bovendien doe je op beide onderdelen examen. Slaag je voor beide onderdelen, dan krijg je het certificaat uitgereikt. Het verreiker certificaat is vijf jaar geldig.

De maximale hoogte in de praktijk

Wil je alles weten over veilig werken op hoogte? Schrijf je dan in voor de cursus veilig werken op hoogte van ARBO centrum.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou