In deze categorieën is noodverlichting onder te verdelen?

Noodverlichting is onmisbaar in situaties waarin de zichtbaarheid slecht is. Dat kan zijn wanneer de stroom uitvalt of wanneer er brand uitbreekt. Noodverlichting zorgt ervoor dat je in omstandigheden met slecht zicht weet wat je moet doen. Er zijn verschillende soorten noodverlichting. In deze blog kijken wij naar de categorieën waarin noodverlichting is onder te verdelen.

 

Bij noodverlichting gaat het meestal om twee belangrijke functies. Eén van die functies is om aan te geven hoe mensen kunnen vluchten en welke route zij moeten volgen om de ruimte of het pand snel en veilig te verlaten. Een andere functie is om aan te geven waar de belangrijkste middelen tijdens een calamiteit zich bevinden.

Vluchtroutes en nooduitgangen

Wanneer de zichtbaarheid slecht is, is het moeilijk om een ruimte of pand veilig te verlaten. Helemaal wanneer je het pand niet kent. Daarom is er een categorie noodverlichting voor bewegwijzering. Denk aan borden met noodverlichting die branden boven nooduitgangen. Op die manier kan iedereen zien waar zich de dichtstbijzijnde nooduitgang bevindt.

 

Ook kunnen vluchtroutes worden aangegeven met noodverlichting. Dit kun je doen door verlichte pijlen te plaatsen die de looprichting voor de vluchtroute aangeven. 

EHBO middelen & BHV middelen

Bij een calamiteit kan het ook nodig zijn om zo snel mogelijk gebruik te maken van hulpmiddelen. Denk daarbij aan EHBO middelen zoals EHBO koffers of een AED. Maar ook aan brandblussers of de locatie van brandmeldinstallaties. Door noodverlichting bij deze middelen te plaatsen, hoeven mensen hier niet naar te zoeken in het donker of bij slechte zichtbaarheid. Elke seconde kan tellen.

Schaf noodverlichting aan in onze webshop

Heb jij al werk gemaakt van voldoende goede noodverlichting? Zo niet, maak hier dan werk van. Het is ontzettend belangrijk. Schaf jouw noodverlichting aan in onze webshop. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Wat zijn verbodsborden?

Wat zijn verbodsborden? Verbodsborden zijn borden waarmee wordt aangegeven dat toegang of een bepaalde actie verboden is. We kennen allemaal de verbodsborden uit het verkeer,

Lees verder »

Wat zijn waarschuwingsborden?

Wat zijn waarschuwingsborden? Waarschuwingsborden, ook wel veiligheidsborden, geven een mogelijk gevaarlijke situatie aan. Dit kan zijn een gevaarlijke omgeving of consequenties van bepaalde handelingen. Een

Lees verder »