3 redenen om noodverlichting te laten keuren

Noodverlichting kan bij sommige calamiteiten het verschil maken. Wanneer het noodzakelijk is om het pand te verlaten, wil je dit natuurlijk kunnen doen met goed zicht. Als de stroom is uitgevallen, zal dat wellicht niet lukken. Bij onvoldoende zicht kan een gevaarlijke situatie alleen nog maar gevaarlijker worden. Noodverlichting wijst aanwezigen de weg en zorgt ervoor dat mensen snel en veilig weg kunnen komen. Dus: wanneer je noodverlichting hebt is alles in orde, toch? Nee. Dit zijn 3 redenen om noodverlichting te laten keuren.

Noodverlichting laten keuren

Scrollen om verder te lezen

Veiligheidsadvies nodig?

Je noodverlichting moet werken

Wanneer je noodverlichting hebt is dit niet genoeg: je noodverlichting moet namelijk ook werken. Daarom is het van belang om deze te laten keuren. Blijkt tijdens een calamiteit dat noodverlichting niet werkt, dan voldoe je niet aan je plicht en dat kan op sancties komen te staan. Denk aan verzekeraars die weigeren uit te keren, of boetes.

Hoe weet je anders of alles nog goed is?

Noodverlichting brandt alleen wanneer deze nodig is, dus wanneer de stroom uitvalt. Je wilt natuurlijk niet pas op dat moment er achter komen of alles nog goed werkt. Je noodverlichting laten keuren brengt je zekerheid: de zekerheid dat je, wanneer het nodig is, hierop kunt vertrouwen.

Het past in een goede flow van veiligheid

Je noodverlichting is vast niet het enige in het bedrijf dat gekeurd moet worden. Dus het laten keuren van je noodverlichting past in een mooie ‘flow’. Wellicht is het mogelijk om diverse keuringen op elkaar af te stemmen. Hoe het ook zij: periodieke keuringen zijn een uitstekende stok achter de deur op het gebied van veiligheid. Ze zorgen ervoor dat je veiligheid niet uit het oog verliest.

Keuring van noodverlichting nodig?

Wil jij jouw noodverlichting laten keuren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Onze specialisten staan voor je klaar.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?