Alle Langs de weg

Veilig werken langs de weg

Eendaagse opleiding

Veilig werken langs de weg dankzij onze opleiding

Ben je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger of werk je in een andere functie op of langs de weg? Dan ben je verplicht een opleiding veilig werken langs de weg te volgen. Het werken op en langs wegen brengt namelijk risico’s met zich mee. Voor jou als wegwerker, maar ook voor de weggebruiker. Jij moet weten hoe je met deze risico’s moet omgaan en hoe je moet reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van weggebruikers.

Veilig werken langs de weg in één dag

Bij ARBO centrum volg je een eendaagse opleiding, waarbij je leert veilig en verantwoord om te gaan met wegafzettingen, hoe je de verkeersveiligheid van weggebruikers kunt bevorderen en verkeershinder kunt beperken. De opleiding is opgebouwd volgens de richtlijnen van de CROW en is geschikt voor zowel leidinggevenden als uitvoerend personeel die binnen hun functie te maken hebben met werken langs de weg.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Je leert de risico’s van werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom), hoe je deze risico’s kunt beperken in nagebootste situaties en je leert de toe te passen materialen kennen. Wanneer je de toets na afloop van de opleiding succesvol afrondt, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig en dient daarna te worden verlengd.

Meld je direct aan

Je kunt de opleiding veilig werken langs de weg volgen op een van onze vestigingen in Nederland. Het is ook mogelijk om een incompany opleiding te volgen, waarbij onze gecertificeerde instructeurs langskomen op locatie. Iedere opleiding wordt op maat gemaakt, zodat de verkeersmaatregelen direct toepasbaar zijn in de praktijk. Schrijf je direct in op onze website of neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.