RI&E staat voor “Risico-inventarisatie & Evaluatie”. Het is een plan waarin omschreven staat wat je doet en gaat doen om de werknemers van je bedrijf en andere aanwezigen (denk aan klanten, bezoekers) een veilige omgeving te geven om in te werken en te verblijven. De bedoeling is dat je een lijst maakt van alle risico’s die er eventueel kunnen zijn binnen het gebouw, werkplek en daaromheen. Dat is het risico-inventarisatie gedeelte. Daarna bedenk je oplossingen die je toepast om het veilig(er) te maken. Als dat eenmaal in een plan is opgeschreven, moet er gekeken worden of dit klopt en kom je bij het evaluatie gedeelte. Vervolgens herhaalt zich dat. Maar welke RI&E instrumenten zijn er precies hiervoor?

RI&E instrumenten: eigenlijk een lijst

Zo’n plan maken is niet eenvoudig. Dit blijkt uit alle RI&E instrumenten die worden verstrekt door brancheorganisaties en andere partijen om je ermee te helpen. Wat hier “instrument” wordt genoemd is eigenlijk een lijst. Een vooraf getoetste en goedgekeurde lijst die je kunt invullen en waaruit de risico’s van je bedrijf blijken en eventuele oplossingen.

 

Je mag een RI&E ook helemaal zelf maken. Je moet er zeker bij betrokken zijn, vinden wij. Jij kent je bedrijf als geen ander, jij weet het beste waar de veiligheidsrisico’s liggen en anders moet je dat nu echt horen van degene waarmee je het RI&E voor je bedrijf maakt.

Hulp van specialisten

ARBO centrum heeft specialisten op het gebied van RI&E die je uitstekend kunnen adviseren voor de best mogelijke invulling. Wat let je om een samenwerking op maat aan te gaan en samen met onze adviseurs een RI&E te maken? We weten hoe we het moeten doen, het is ons vak. Het is sneller klaar en over een eventuele toetsing hoef jij je geen zorgen meer te maken. Met een goede RI&E heb je zekerheid en kun jij verder met datgene waar jouw passie ligt en aandacht behoeft. Neem meteen vrijblijvend contact op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Bericht delen:

Graag telefonisch contact met een van onze medewerkers?

Verder lezen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.