Er bestaan vele manieren om personeel op te leiden. Een zeer effectieve manier van opleiden is een groepstraining, ook wel bekend als in-company training. Waarom is een groepstraining zo effectief ten opzichte van een reguliere training?

 

De geschiedenis van in-company trainingen

 

De oorsprong van in-company training is terug te vinden in Japan. Tijdens de industriële revolutie was er een grote behoefte aan het snel opleiden van personeel, met name voor de technische sector. Uit praktijksituaties bij onder andere Mitsubishi bleek dat een in-company training binnen de werkomgeving veel effectiever is dan een opleiding binnen een opleidingsinstituut. Echter kende de in-company training ook veel tegenspraak in die tijd, omdat het vaak niet duidelijk was welke functies het opgeleide personeel konden vervullen met hun opleiding.

 

Rond 1930 vond er een omslag plaats. Steeds meer bedrijven gingen het nut inzien van in-company trainingen, juist ook voor ervaren personeel. Werkgevers ontdekten ook dat trainingen op locatie uitermate effectief zijn voor specifieke industriële trainingen. Het werken met praktijkvoorbeelden op locatie zorgt voor een grotere betrokkenheid van de medewerkers.

 

Met de komst van goed opgeleid personeel door deze trainingen, ontstond ook een behoefte naar personeel om het opgeleide personeel aan te sturen. Zo ontstond de zogenaamde voorman-functie. Daarmee groeide tevens de behoefte naar opleidingen tot voorman.

 

(Iwauchi & Sasaki, 1987)

 

In-company trainingen nog steeds zeer effectief

 

Ook in deze tijd zijn trainingen op locatie nog steeds zeer effectief. Wanneer we kijken naar onze eigen in-company trainingen bij ARBO opleidingscentrum zien we de volgende voordelen vaak terugkomen:

 

  • Betere motivatie bij deelnemers
  • De cursus kan beter gericht worden op de praktijksituatie bij de werkgever
  • Werknemers zijn geen reistijd kwijt naar een cursuslocatie
  • Voorbeelden uit het verleden bij de werkgever kunnen gebruikt worden tijdens het uitleggen van het lesmateriaal
  • De cursus kan op flexibele tijdstippen gegeven worden, bijvoorbeeld deels in de avond

 

Naast dat de lesstof dus beter wordt opgenomen, heeft een in-company training nog een hoop andere voordelen. Het is daarom verstandig om als werkgever een goede vergelijking te maken tussen een in-company training of een reguliere cursus op een opleidingslocatie. In veel gevallen is een in-company training een verstandige keuze.

 

Gebruikte bron:

 

Iwauchi, R., & Sasaki, S. (1987). Industrialization and In-company Training. United Nations University Press.

Bericht delen:

Verder lezen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.