RI&E maken

Een RI&E maken is verplicht voor alle bedrijven met medewerkers in dienst (wanneer er door alle medewerkers in totaal meer dan 40 uur per week gewerkt wordt). Maar hoe doe je dit? En wat staat er in een goede RI&E? Een goede RI&E maken, is wellicht zo eenvoudig nog niet. Zeker wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden. Durf je het niet aan om zelf een RI&E te maken? Dan staan onze experts voor je klaar.

Lees verder >>

Wil je een RI&E aanvragen?

Wat is een RI&E?

RI&E staat voor “Risico Inventarisatie & Evaluatie”. Het is één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste document op het gebied van veiligheid. De RI&E behandelt de risico’s waar de organisatie mee te maken kan krijgen. In het document staat beschreven wat deze risico’s zijn, hoe en wanneer zij kunnen optreden, wat er wordt gedaan om de risico’s te minimaliseren en hoe er wordt gehandeld wanneer deze risico’s toch plaatsvinden.

 

De RI&E is dus een “levend” document. Het is geen kwestie van één keer opstellen en klaar. In de loop der tijd kunnen nieuwe risico’s ontstaan. Bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten van het bedrijf, verhuizing naar een ander pand en tal van andere factoren. Het is belangrijk dat nieuwe risico’s direct in de RI&E worden opgenomen.

 

Alleen een RI&E maken is ook niet genoeg. Je bent ook verplicht om een logboek bij te houden. In dit logboek worden incidenten en calamiteiten gemeld, en hoe deze zijn afgehandeld. Dit is belangrijk om lering uit te trekken en de RI&E verder aan te vullen.

Hulp bij de RI&E maken

Zelf een RI&E maken kan bijvoorbeeld aan de hand van een RI&E voorbeeld. Toch kan het lastig blijven om met alles rekening te houden. Zoek je hulp? Neem dan contact op met ARBO centrum. Onze experts kunnen samen met jou een RI&E maken waarin met alles rekening wordt gehouden.

 

 

Waarom een RI&E bij ARBO centrum?

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?