Om deze redenen zorg je voor onderhoud aan brandblussers

Met brandblussers zorg je voor goede brandveiligheid. Het is geen kwestie van aanschaffen en klaar. Naar brandblussers heb je niet heel veel omkijken. Het is wel belangrijk dat je met regelmaat onderhoud laat plegen en je blussers laat keuren. Om deze redenen zorg je voor onderhoud aan brandblussers.

Brandblusser onderhoud

Scroll om verder te lezen

Blusmiddelen laten keuren?

Je wilt gewoon zorgen voor maximale veiligheid

De eerste reden waarom je zorgt voor onderhoud aan brandblussers is ontzettend eenvoudig: je wilt gewoon zorgen voor maximale veiligheid. Dan ga je geen gokjes nemen met dingen die zo belangrijk zijn als je brandblussers. Op brandblussers moet je altijd kunnen vertrouwen. Op het moment dat je een blusser nodig hebt, wil je niet constateren dat er iets mis mee is.

Verval is meestal niet zichtbaar

Een andere reden waarom je zorgt voor onderhoud aan brandblussers is omdat je van buitenaf meestal niet kunt zien of een brandblusser nog goed is. Net als veel andere producten slijten ook brandblussers. Alleen: dat zie je niet. Vaak speelt het zich binnenin de brandblusser af. Zo kan een blusser zonder goed onderhoud bijvoorbeeld druk verliezen. En druk is essentieel om goed te kunnen blussen. Tijdens onderhoud en inspectie komen eventuele verborgen gebreken aan het licht. Je hebt dan meteen de kans om die aan te pakken.

Je bent verplicht om voor goede veiligheid te zorgen

Je hebt als bedrijf de wettelijke verplichting om te zorgen voor een goede veiligheid. Daar horen goede brandblussers bij. Hoe kun je zonder onderhoud bewijzen dat de blussers ook echt goed zijn? Precies, dat lukt niet zo 1-2-3. Door je brandblussers met regelmaat (denk aan halfjaarlijks of jaarlijks) te laten onderhouden kun je vertrouwen op goed werkende blussers. Je weet dan zeker dat je aan je verplichtingen voldoet.

Onderhoud nodig?

Heb je onderhoud aan je brandblussers nodig? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag. Wij kunnen niet alleen zorgen voor onderhoud, maar ook je brandblussers keuren.

Meer nieuws lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?