Om deze redenen heb jij keuringsstickers op je arbeidsmiddelen nodig

Je wilt dat medewerkers werken met veilige arbeidsmiddelen. Gelukkig zijn hiervoor regels en verplichtingen. Werken met veilige, goedgekeurde arbeidsmiddelen bevordert uiteraard de algehele veiligheid. Niet voor niets ben je wettelijk verplicht om bepaalde arbeidsmiddelen, zoals elektrische handgereedschappen, periodiek te laten keuren. Je dient te werken met goedgekeurde arbeidsmiddelen. Dit kun je ook laten zien, door middel van keuringsstickers. Om deze redenen heb je keuringsstickers op je arbeidsmiddelen nodig.

Keuringsstickers

Scroll om verder te lezen >>

Blusmiddelen laten keuren?

Keuringsstickers op je arbeidsmiddelen: je kunt zien dat het goed zit

Keuringsstickers op je arbeidsmiddelen zijn de makkelijkste manier om te laten zien dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet. Iedereen kan namelijk in een oogopslag zien dat je werkt met goedgekeurde middelen. Het hebben van de stickers is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Stel dat er onverwacht een inspectie plaatsvindt: je hoeft dan maar de stickers te laten zien om aan te tonen dat je veilig werkt en aan je verplichtingen voldoet. Uiteraard zal er vaak nog een extra controle plaatsvinden op administratief gebied, maar na het tonen van de sticker kun je in principe gewoon verder met werken.

Zicht op de volgende keuring

Keuringsstickers op arbeidsmiddelen dienen niet alleen om te laten zien dat deze middelen zijn goedgekeurd. Ze zijn ook direct een reminder voor een volgende keuring.

De sticker laat namelijk zien tot wanneer het arbeidsmiddel is goedgekeurd, en dus zie je direct ook wanneer er een nieuwe keuring moet worden aangevraagd. Dat is ontzettend belangrijk, want je moet te allen tijde met goedgekeurde middelen werken. Stickers zijn dus een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat een keuring niet verloopt.

Een goede uitstraling naar de buitenwereld

Je wilt kwaliteit leveren. Niet alleen dat: je wilt ook kwaliteit uitstralen. Van die ogenschijnlijk kleine dingen als keuringsstickers helpen hierbij. Iedereen die deze ziet, ziet dat je aandacht besteedt aan details en oog hebt voor veiligheid. Dat komt de uitstraling en reputatie van de organisatie ten goede.

Keuringsstickers bestellen?

Wil jij keuringsstickers bestellen? ARBO centrum biedt tal van verschillende soorten in uiteenlopende hoeveelheden.

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Keuringsstickers

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?