Iets te veel van de zon genoten. Wat nu?

De afgelopen week hebben we al een aantal ontzettend warme dagen gehad. Zonnebrandcrème was zeker geen overbodige luxe. Maar helaas was deze bij jou net op. Ondanks dit ben je toch lekker de zon in gegaanNa verloop van tijd begint je huid pijnlijk en rood te worden, en je weet dat je binnenkort gaat vervellen. Wat kan je nu doen tegen de pijn en verdere huidschade?  

Onze tips bij een verbrande huid 

  • Ga zo snel mogelijk uit de zon 
  • Stay-hydrated, dus drink voldoende water 
  • Smeer met een aftersun-gel 
    Onze supertip: brandwondengel 
  • Blijf zolang je verbrand bent ook de komende dagen uit de zon 
  • Soms kan een lauw of koel bad helpen tegen de pijn 
  • Leg een vochtige doek op de verbrande plek 
  • Ene heb je blaren? Prik deze dan nooit door! 
verband

Lees verder >>

BHV cursus volgen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ik ben verbrand wat nu? 

Het belangrijkste wat je moet doen, is het probleem aanpakken waar het vandaan komt: Ga zo snel mogelijk uit de zon! Zorg ervoor dat het probleem niet groter wordt dan het al is. Hou dit ook vol zolang je huid nog niet hersteld is. 

 

Mocht het voorkomen dat je om welke reden dan ook toch de zon in moet. Zorg dan dat de brandwonden goed bedekt zijn en niet in contact komen met de zon. 

Wat is verbanden door de zon eigenlijk? 

Iedereen heeft het weleens meegemaakt, een verbrande huid door de zon. Maar wat is dit nou eigenlijk? Een rode huid die verbrand is door de zon is te veel blootgesteld aan UV-stralen.  

 

De rode kleur komt doordat je bloedvaten wijder worden. Daarnaast verliest je huid vocht en zal de huid warm en pijnlijk aanvoelen. Hoe erger de verbanding hoe erger de verschijnselen. Soms ben je zo erg verbrand dat er zelfs zwellingen en blaren ontstaan. 

Brandwonden gel aanschaffen?

4,95- vanaf prijs

De Burnshield brandwondengel is steriel en verlicht de pijn en biedt direct verkoeling. Burnshield staat voor geleidelijke warmteafvoer. Dit gaat uitbreiding van de brandwond tegen.
Tip: Burnshield is ook te gebruiken bij schaafwonden en zonnebrand.

Kan verbranden door de zon kwaad? 

Sommige mensen zeggen “Ah joh een beetje verbrand, kan geen kwaad”. Soms lijkt het dat wanneer de huid herstelt is er niks meer aan de hand is. Niks is minder waar helaas. Verbranden door UV-straling verhoogd op latere leeftijd de kans op huidkanker. Het is dus superbelangrijk om verantwoord te zonnen. 

 

Voorkomen beter is dan genezen! Dus zorg de volgende keer dat je je goed insmeert, waarschuw je vrienden en pas goed op jezelf.

Dus de belangrijkste tips zijn:

  • Smeer je goed in 
  • Vermijd de zon op piekmomenten 
  • Ben je verbrand? Smeer je dan in met aftersun gel. 

Leuke tip: Onze Burnshield brandwonden gel verkoelt, geneest en hersteld. Dit heb ik vorige week zelf nog ervaren 😉 

Gerelateerde producten

Brandwondengel

Hot / cold pack

Ideaal zwachtel

Verbanddoos thuis

Meer nieuws lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.