Dit is waarom je altijd een veiligheidsbril moet dragen

Is het in jouw werkomgeving verplicht om een veiligheidsbril te dragen? Draag deze dan ook. Maar ook wanneer dit niet verplicht is, maar er ook maar enig risico is dat je oogletsel op kunt lopen, is het verstandig om een veiligheidsbril te dragen. Waarom? We zouden direct vol in de spreekwoordelijke aanval kunnen gaan en het kunnen hebben over verschrikkelijke voorbeelden van mensen die blind zijn geworden of een oog moeten missen, maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Wij willen vooral bewustzijn scheppen. Dit is waarom je altijd een veiligheidsbril moet dragen.

Waarom je altijd een veiligheidsbril moet dragen

Scroll om verder te lezen

Alle veiligheidsbrillen bekijken?

Waarom je altijd een veiligheidsbril moet dragen: om letsel te voorkomen

We kunnen er uiteraard niet omheen om het toch over letsel te hebben. Een veiligheidsbril beschermt je ogen. Je ogen zijn misschien wel het kwetsbaarste deel van je lichaam. Je wilt deze goed beschermen en een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Een veiligheidsbril is daarom een must.

 

Je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren. Bij oogletsel denk je misschien aan een aantal dingen. Ernstig letsel, bijvoorbeeld, of letsel door onvoorzichtigheid of roekeloosheid. Feit is dat het vaak gewoon gaat om pure pech. Een kleine splinter die ergens onvoorzien vanaf spat, jij (of iemand anders) die een vloeistof lekt of laat vallen: er is niet veel voor nodig om voor een gevaarlijke situatie te zorgen. Bovendien kan ook al een klein deeltje zorgen voor veel irritatie, pijn of schade.

 

Het is dus goed om altijd een veiligheidsbril te dragen op plekken met risico. Tijdens het werk, uiteraard, maar ook wanneer je thuis of elders een klus uitvoert waarbij de kans op oogletsel aanwezig is.

Houd er ook rekening mee dat je niet overal waar je komt misschien je ogen kunt spoelen in geval van zelfs iets kleins als een vuiltje: een veiligheidsbril biedt dan de enige bescherming.

Je zet ook een goed voorbeeld neer

Door je veiligheidsbril te dragen, zet je ook een goed voorbeeld neer voor collega’s en anderen. Het is een geheugensteuntje en herinnering voor anderen om jouw voorbeeld altijd te volgen. Want eerlijk: hoe moeilijk is het om een veiligheidsbril te dragen? Het zou een automatisme moeten zijn

Schaf je veiligheidsbril direct aan

Heb jij nog geen veiligheidsbril? Schaf deze dan direct aan in de webshop van ARBO centrum. Je vindt in onze webshop tal van veiligheidsbrillen die aan hoge eisen voldoen. Om de prijs hoef je het ook niet te laten.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?