Dit is hoe de VCA check werkt

VCA is een belangrijk instrument. Het is dus ook belangrijk dat medewerkers die zeggen hun VCA te hebben dit ook echt hebben. Wanneer je slaagt voor je VCA examen krijg je een officieel certificaat en een officiële pas. Hiermee kun je aantonen dat je over je VCA beschikt. Er kan ook een VCA check worden gedaan. Wat is een VCA check en hoe werkt deze?

VCA cursus theorie

Wat is een VCA check precies?

Iedereen die zijn of haar VCA behaalt, wordt opgenomen in het VCA register (VCA Centraal Diploma Register). Bij een VCA check worden gegevens in dit register opgevraagd om zo te kunnen controleren of VCA van de persoon in kwestie inderdaad geldig is.

Je kunt je afvragen: waarom een check als je al een officieel certificaat en een pas hebt? De VCA check biedt maximale zekerheid. Je registratie is niet te vervalsen. Bovendien komen alleen mensen die hun VCA hebben gehaald bij een officieel erkende instantie in het register te staan.

Wie kan deze aanvragen?

Iedereen kan een VCA check aanvragen. Het wordt doorgaans gedaan door (potentiële) werkgevers en opdrachtgevers.

Hoe werkt de VCA check?

De VCA check werkt heel eenvoudig. Je kunt de status van een VCA registratie opvragen door de naam en geboortedatum of het VCA diploma nummer in te voeren. Je ziet dan direct de status van de VCA registratie.

Is jouw VCA nog geldig?

Nu je hier toch bent: is jouw VCA nog geldig? Je VCA is tien jaar geldig. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet meer helemaal scherp hebt wanneer jouw VCA verloopt. Je kunt het checken in het VCA diploma register. Wordt het tijd om jouw VCA te vernieuwen? Schrijf je dan in voor een VCA cursus van ARBO centrum

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?