Waar vind ik een overzicht van VCA bedrijven?

VCA is in veel sectoren en beroepen niet weg te denken. Dan hebben wij het niet alleen over medewerkers die over hun VCA certificaat beschikken, maar ook over bedrijven. Ook bedrijven kunnen (en moeten)  zich VCA laten certificeren. Omdat VCA in zoveel verschillende sectoren van toepassing is, zijn er ongetwijfeld ook zeer veel bedrijven die VCA gecertificeerd zijn. Maar waar vind ik een overzicht van VCA bedrijven? Dat is er gelukkig, zij het in een andere vorm dan een totaaloverzicht.

Waar vind ik een overzicht van VCA bedrijven?

Waar vind ik een overzicht van VCA bedrijven? Als je dat zoekt, kun je lang zoeken. Dat is er namelijk niet direct. De reden is eenvoudig. Er zijn meer dan 15.000 VCA gecertificeerde bedrijven. Met zo’n enorm aantal is een overzicht per definitie niet erg overzichtelijk.

 

Gelukkig kun je wel snel en eenvoudig zoeken of een bedrijf VCA gecertificeerd is. Dit doe je in het CCR van SSVV: het Centraal Certificaten Register van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid; het beherende orgaan van VCA.

 

In dit register kun je eenvoudig op bedrijfsnaam zoeken en zien of het bedrijf in kwestie VCA gecertificeerd is. Dat is een stuk sneller en handiger dan door een overzicht met meer dan 15.000 ondernemingen gaan.

Wat kun je vinden in dit register?

Door te zoeken op bedrijfsnaam en plaatsnaam kun je direct zien of het bedrijf gecertificeerd is en welk certificaat dit betreft. Let op: je moet dus wel weten waar het bedrijf gevestigd is. Dat hoeft natuurlijk niet direct in de plaats te zijn waar jij het bedrijf van kent. Deze informatie kun je weer achterhalen bij de KvK.

Hoe zit het ook alweer met bedrijfscertificeringen?

Bij VCA wordt er onderscheid gemaakt tussen persoonscertificeringen en bedrijfscertificeringen. Een bedrijfs kan VCA* of VCA** gecertificeerd zijn. Wat is nu precies het verschil?

 

Net als bij persoonscertificeringen is er ook bij bedrijfscertificeringen onderscheid gemaakt in certificaten op basis van functie/verantwoordelijkheid. VCA* is bedoeld voor onderaannemers. Dit zijn bedrijven die door een ander bedrijf worden ingeschakeld om mee te werken aan een opdracht, of een deel van deze opdracht op zich te nemen. Zij staan veelal dus niet direct in contact met de opdrachtgever, maar met de partij die de opdracht uitvoert.

 

Voor hoofdaannemers is er VCA**. Deze VCA is uitgebreider dan VCA*. Dit heeft te maken met het feit dat een bedrijf als hoofdaannemer meer verantwoordelijkheden heeft (richting de opdrachtgever). De hoofdaannemer is hoofdverantwoordelijk voor de uitvoer van de opdracht en dient dan ook kennis over onder andere beleid te hebben.

Cursus inplannen?

VCA certificaat halen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.