Deze 5 veiligheidspictogrammen zijn aan te raden in een bedrijfspand

Veiligheidsmaatregelen zijn pas echt maximaal actief wanneer iedereen hier optimaal gebruik van kan maken. Dat betekent in de eerste plaats dat men moet weten welke maatregelen er zijn en (indien relevant) waar je deze kunt vinden. Met de juiste veiligheidspictogrammen zorg je voor nog meer veiligheid. Je maakt veiligheid zichtbaar. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pictogrammen. Niet allemaal zijn zij in elk bedrijf relevant. Waar begin je mee voor een goede basis? Deze 5 veiligheidspictogrammen zijn aan te raden in een bedrijfspand.

Veiligheidspictogrammen

Scroll om verder te lezen

Ons assortiment pictogrammen bekijken?

Locatie nooduitgang

Bij een calamiteit is het belangrijk dat alle aanwezigen zo snel en veilig mogelijk het pand kunnen verlaten. Plaats daarom veiligheidspictogrammen die de locatie van de nooduitgang aangeven. Zo weten mensen vanaf elke plek waar zij naartoe moeten lopen voor de dichtstbijzijnde nooduitgang.

Pictogrammen voor brandblussers

Wanneer er brand uitbreekt, heeft in veel gevallen het blussen van de brand de hoogste prioriteit. Zorg ervoor dat men snel brandblussers kan vinden. Er zijn diverse soorten veiligheidspictogrammen verkrijgbaar voor het aangeven van de locatie van diverse soorten brandblussers. Denk aan een pictogram voor een haspel, maar ook voor een draagbare brandblusser zoals een schuim- of poederblusser.

Aanwezigheid AED

Het kan in elk bedrijf gebeuren: een medewerker, klant of gast die het slachtoffer wordt van een hartstilstand. De kans op een succesvolle reanimatie is vele malen groter met behulp van een AED. Wanneer je moet reanimeren, is er natuurlijk geen tijd te verliezen. Geef daarom de locatie van de AED aan met een AED pictogram.

EHBO

Bij tal van ongevallen en kwetsuren is het belangrijk om goede EHBO te kunnen bieden. Maak daarom duidelijk zichtbaar waar de dichtstbijzijnde EHBO koffer te vinden is. Met veiligheidspictogrammen doe je dit eenvoudig en effectief.

Verboden toegang

In veel bedrijven is het vanuit het oogpunt van veiligheid belangrijk dat bepaalde ruimtes alleen worden betreden door mensen die hiertoe bevoegd zijn. Of het nu gaat om alleen

personeel of medewerkers met een bepaalde functie of authorisatie. Met verboden toegang pictogrammen geef je voor iedereen duidelijk aan dat een ruimte niet zomaar toegankelijk is.

Nog veel meer veiligheidspictogrammen

In onze webshop vind je nog veel meer veiligheidspictogrammen zoals op bovenstaande afbeelding te zien is. Er zijn er tientallen, waarvan sommige zeer specifiek. De bovenstaande vijf voorbeelden komen in vrijwel elk bedrijf van pas. Maar kijk zeker in ons aanbod om de voor jou optimaal geschikte veiligheidspictogrammen te kunnen vinden.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?