Onderhoud aan de AED

Een AED redt levens. Het is één van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen in het bedrijf. Misschien wel dé belangrijkste. Naar een AED dien je wel om te kijken. Het is geen kwestie van aanschaffen en klaar. Om er zeker van te zijn dat de AED goed werkt moet je deze laten keuren. Doe je dat niet, dan kun je rekenen op een aantal forse nadelen. Dit zijn de nadelen van het niet laten keuren van de AED.

De nadelen van het niet laten keuren van de AED

Scroll om verder te lezen

AED binnen jouw bedrijf? Laat deze keuren!

De AED werkt niet goed

Tijdens een keuring worden alle aspecten van de AED nagekeken. Hierdoor krijg je zekerheid. Wanneer je de AED nodig hebt kun je erop vertrouwen dat deze optimaal werkt. Hoe zit dat als je hem niet laat keuren? Alle apparaten slijten. AED’s dus ook. Ook als je deze niet gebruikt. De meeste AED’s worden (gelukkig) jarenlang niet gebruikt. In die tijd kan er een hoop mis gaan. Dat wil je voorkomen.

 

Tijdens de keuring wordt ook het storingsgeheugen van de AED uitgelezen. Veel AED’s voeren zelftests uit. Hierbij worden eventuele problemen die de AED zelf heeft vastgesteld gemeld. Het is heel erg belangrijk om dit geheugen uit te laten lezen en eventuele problemen op te lossen.

Een lege batterij

De effectiviteit van de AED hangt af van de kracht van de batterij. De batterij verliest na verloop van tijd capaciteit. Laat je de AED niet keuren dan kan het gebeuren dat de batterij ongemerkt te zwak wordt. 

Dit kan betekenen dat de AED wanneer deze nodig is niet genoeg krachtige schokken af kan geven om een slachtoffer te reanimeren. Dat mag toch nooit gebeuren?

Onderhoud aan de AED inplannen

Om een schok af te kunnen geven maakt de AED via elektrode stickers contact met het lichaam van het slachtoffer. Is er iets mis met deze stickers, dan zal de AED geen schok af kunnen geven. Ook dit is eenvoudig te voorkomen door de AED te laten keuren.

Laat je AED keuren door ARBO centrum

Laat je AED periodiek keuren om een goede werking te garanderen. Neem contact met ARBO centrum op om de mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten zullen zorgen voor een optimaal werkende AED. Blijken er tijdens de keuring problemen te zijn, dan worden deze direct opgelost. Wij kunnen namelijk ook batterijen en elektroden leveren.

Gerelateerde producten

AED apparaat

AED elektroden

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?