De gevolgen van het niet laten keuren van noodverlichting

Noodverlichting is in bepaalde gevallen verplicht. Het is altijd zeer belangrijk. Tegelijkertijd is het iets waarvan je hoopt dat het nooit nodig is. Daarom is het begrijpelijk dat het laten keuren van noodverlichting misschien niet altijd in je geheugen gegrift staat, maar dit is ontzettend belangrijk. Zorg er dan ook voor dat dit altijd gebeurt. Dit zijn de gevolgen van het niet laten keuren van noodverlichting.

Noodverlichting

Scrollen om verder te lezen

Veiligheidsadvies nodig?

Je weet niet of je erop kunt vertrouwen

Op noodverlichting moet je kunnen vertrouwen. Op het moment dat deze nodig is, is er sprake van een calamiteit. Maar hoe weet je of je op je noodverlichting kunt vertrouwen? Dit weet je alleen wanneer je deze laten keuren. Doe je dit niet, dan kom je misschien voor onaangename verrassingen te staan. Dat scenario wil je voorkomen. Je wilt de zekerheid hebben dat je noodverlichting goed werkt op het moment dat deze nodig is. Dan is deze namelijk onmisbaar. Laat de noodverlichting daarom altijd keuren.

Onnodig letsel tijdens calamiteiten

Laat jij de noodverlichting niet keuren, dan leidt dit misschien tot onnodig letsel tijdens calamiteiten. Wanneer noodverlichting niet, of niet goed, werkt is de zichtbaarheid niet optimaal. Hierdoor kan er schade ontstaan en kan het voor aanwezigen onnodig moeilijk zijn om de ruimte te verlaten. In ernstige gevallen kan dat zorgen voor onnodig letsel of zelfs erger. Dit risico is eenvoudig te voorkomen door je noodverlichting te laten keuren.

De mogelijke gevolgen op financieel en juridisch gebied

Blijkt na een calamiteit dat jouw noodverlichting niet goed werkt en niet was gekeurd, dan kan dat veel gevolgen hebben. Zo kan het je op boetes komen te staan. Ook kunnen verzekeraars weigeren om schade te vergoeden. Het is zelfs mogelijk dat er door betrokkenen of slachtoffers juridische stappen tegen het bedrijf worden gezet. Dat wil je absoluut voorkomen. Het is zo makkelijk om dit te doen: laat je noodverlichting gewoon periodiek keuren.

Keuring nodig?

Moet jij je noodverlichting laten keuren? De specialisten van ARBO centrum staan voor je klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie en een afspraak.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?