Om deze redenen laat je je brandblussers op tijd keuren

Je hebt brandblussers. Dat is een goede eerste stap. Het is namelijk verplicht om over goede brandblusmiddelen te beschikken, maar met alleen het aanschaffen van brandblussers ben je er nog niet. Je moet er ook zorg voor dragen dat de brandblussers zijn goedgekeurd. Wat nu als je deze niet of niet op tijd laten keuren? Dit zijn de gevolgen van het niet laten keuren van brandblussers.

Om deze redenen een brandblusser laten keuren

Scroll om verder te lezen

Blusmiddelen laten keuren?

Minder goed branden blussen

Om met een praktisch gevolg van het niet laten keuren van brandblussers te beginnen: je kunt gewoon minder goed branden blussen. Want wat garandeert je dat brandblussers goed blijven werken? Net als alle andere producten kunnen ook brandblussers slijten of defecten gaan vertonen. Als je deze niet laten keuren worden slijtage en defecten niet opgemerkt. Totdat het te laat is. Ineens moet je brand blussen en blijkt dat de blussers niet of niet goed meer werken. Zo’n situatie wil je voorkomen.

Onnodig gevaar voor medewerkers

Door brandblussers niet te laten keuren breng je medewerkers onnodig in gevaar. Dat kan leiden tot letsel en zeer gevaarlijke situaties. Maar denk ook eens na over de indruk die je hiermee maakt op je medewerkers. Medewerkers willen werken in een bedrijf dat geeft om hun veiligheid. Blijkt dat jij je brandblussers niet laat keuren en medewerkers komen hier achter, dan geef je zeker geen goed signaal af.

Weigerende verzekering of sancties

Indien er brand is geweest zal bijna altijd onderzoek volgen. Bijvoorbeeld door de verzekering voor het vaststellen en vergoeden van de schade. Verzekeraars willen natuurlijk weten of er aan alle eisen was voldaan. Je zult moeten aantonen dat je brandblussers op het moment van de brand waren goedgekeurd. Kun je dit niet aantonen dan kan dit leiden tot problemen. Zo kunnen verzekeraars het recht hebben om vergoeding van schade te weigeren. Ook kan het je op sancties en boetes komen te staan.

Schakel ons in voor het keuren van je brandblussers

Kortom: laat je brandblussers gewoon keuren. Hiermee voldoe je aan de wettelijke plicht. Bovendien hoeft dit helemaal niet zo vaak te gebeuren. In de meeste bedrijven gaat het om eens per twee jaar. Is er sprake van een groter risico dan kan het gaan om een jaarlijkse of halfjaarlijkse keuring. Wat ook nodig is: wij kunnen je ontzorgen. Neem contact met ons op om je brandblussers te laten keuren.

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.