4 tips om veilig langs de weg te werken

Werken langs de weg brengt risico’s met zich mee. Niet alleen het uitvoeren van de werkzaamheden brengt risico’s met zich mee. Ook het feit dat er vaak verkeersdeelnemers op de locatie zijn zorgt voor risico’s. Het is zeer belangrijk om veilig langs de weg te werken. Hoe zorg je hiervoor? Hierbij 4 tips om veilig langs de weg te werken.

VWLDW

Scroll om verder te lezen

Veilig werken langs de weg? Volg de cursus!

Zorg voor een goede afzetting

Werk jij langs de weg? Zorg er dan altijd voor dat het gedeelte waar je werkt zo goed mogelijk wordt afgezet. Door de omgeving rondom jouw werkgebied niet toegankelijk te maken voor verkeer neem je al een groot deel van de risico’s weg.

Wees duidelijk zichtbaar (ook in het donker)

Goede zichtbaarheid is cruciaal bij werken langs de weg. Je zorgt hier heel eenvoudig voor met goede veiligheidsvestjes. Deze hesjes zijn felgekleurd en vallen dus duidelijk op. Ook in het donker, want ze zijn voorzien van reflecterende banen. Wanneer verlichting op jou schijnt wordt deze gereflecteerd en ben je duidelijk zichtbaar en herkenbaar als persoon. Zo is het ook in het donker veilig werken langs de weg.

Maak de omgeving bewust van je aanwezigheid

Door de omgeving te waarschuwen dat er gewerkt wordt langs de weg kunnen zij hier rekening mee houden. Wanneer verkeersdeelnemers dit op tijd weten zullen ze extra goed opletten en de snelheid aanpassen. 

Dit doe je eenvoudig door bijvoorbeeld borden te plaatsen waarmee je naderend verkeer waarschuwt voor de situatie.

Cursussen en toolbox meetings

Veilig werken langs de weg draait dus om het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en het beheersen van risico’s. Risico’s die deels afkomstig zijn vanuit je omgeving, maar ook het doen van jouw werk brengt natuurlijk risico’s met zich mee.Dit wil je veilig kunnen doen. Alles wat je moet weten om veilig te werken langs de weg leer je in de cursus veilig werken langs de weg van ARBO centrum.

 

Voordat je start met werken langs de weg, is het verstandig om een goede toolbox meeting te houden. In deze meeting kunnen de werkzaamheden, risico’s en veiligheidsmaatregelen worden belicht.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.