4 redenen om je brandblussers te laten keuren

Je bent voorzien van brandblussers? Dat is mooi. Maar hoe is het gesteld met de staat van die blussers? Zijn ze onlangs nog wel eens gekeurd? Zo ja, dan ben je goed bezig en zit het met de brandveiligheid – in elk geval in dit opzicht – wel snor. Zo niet, lees dan even deze 4 redenen om je brandblussers te laten keuren.

4 redenen om een brandblusser te laten keuren

Scroll om verder te lezen

Blusmiddelen laten keuren?

Ben je een bedrijf? Dan is dit verplicht

De eerste reden om je brandblussers te laten keuren, is heel eenvoudig: ben je een bedrijf, dan ben je hiertoe verplicht. Brandblussers die professioneel (wat wil zeggen: bedrijfsmatig) worden gebruikt, moeten gekeurd worden. Doe je dit niet, dan riskeer je sancties en kunnen er problemen met verzekeraars ontstaan. Maar natuurlijk nog veel kwalijker: je brengt misschien wel onnodig medewerkers en andere aanwezigen in gevaar.

Ook een brandblusser slijt

Ook brandblussers hebben niet het eeuwige leven. Hoewel ze lang meegaan (de meeste brandblussers hebben een houdbaarheid van 20 jaar), betekent dit niet dat ze al die tijd goed blijven. Ze worden misschien wel blootgesteld aan elementen of verplaatst. En natuurlijk kan tijd ook vat krijgen op bepaalde materialen en onderdelen.

Je wilt er altijd op kunnen rekenen

Een brandblusser is het perfecte voorbeeld van iets dat je liever niet gebruikt, maar waar je wel blindelings op moet kunnen vertrouwen wanneer je hem nodig hebt.

Wanneer er brand uitbreekt, is het zaak om zo snel mogelijk volledig te blussen. Het laatste dat je wilt, is er op zo’n moment achter komen dat er iets niet in orde is met je brandblussers en dat je daardoor niet (goed) kunt blussen.

Veiligheid blijft on top of mind

De bovenstaande drie redenen om je brandblussers te laten keuren, zouden eigenlijk al genoeg moeten zijn. Maar er zijn nog meer redenen te bedenken. Bijvoorbeeld dat een periodieke keuring van een brandblusser een uitstekende reminder is om weer eens in zijn geheel aandacht te besteden aan veiligheid. Zie het direct als een goed moment om te controleren hoe het op andere gebieden van veiligheid gesteld is. Of het nu gaat om een bedrijf of privé situatie.

Veiligheid blijft on top of mind

Wil jij jouw brandblusser(s) laten keuren door een erkende specialist? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer nieuws lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.