3 voordelen van een stapelaar

In magazijnen, warenhuizen, opslagplaatsen, oodsen en veel andere plekken is efficiëntie belangrijk. Op meerdere manieren. Je wilt namelijk efficiënt kunnen werken maar ook efficiënt gebruik kunnen maken van de ruimte die er is. Een stapelaar is een handig en vaak onmisbaar voertuig. Lees hier 3 voordelen van een stapelaar.

Stapelaar in het magazijn

Scroll om verder te lezen

Wil je stapelaar cursus volgen?

Hij neemt je zwaar werk uit handen

Met een stapelaar kun je zware ladingen (pallets) tillen en verplaatsen. Hij neemt je dus zwaar werk uit handen. Ten opzichte van een pompwagen heeft een stapelaar het voordeel dat hij niet handbediend is. Zowel het besturen van het voertuig als het heffen van de lading gaat elektrisch/hydraulisch. Met behulp van een stapelaar kun je dus intensieve arbeid en tijd besparen.

Je kunt er hoogtes mee bereiken

Na het lezen van de vorige alinea denk je misschien: maar dat kan toch ook met een EPT (Elektrisch Pallettruck). Dat is deels waar. Een stapelaar combineert de voordelen van een EPT met die van een reachtruck. Met een stapelaar kun je hoger werken dankzij een langere mast. Je kunt met en stapelaar pallets neerzetten op plekken waar je met een pompwagen of   niet bij komt.

Compacter en voordeliger dan een reachtruck

Dan is je volgende vraag misschien: waarom zou ik dan niet voor een reachtruck gaan? Een reachtruck is letterlijk en figuurlijk een zwaarder en groter voertuig. In veel gevallen kun je met een stapelaar ook doen wat je met een reachtruck kunt doen. Als extra voordeel heeft een stapelaar dat deze compacter, lichter en wendbaarder is. Ook is hij goedkoper in aanschaf en heel eenvoudig te besturen en bedienen.

Je hebt wel een certificaat nodig

Ook voor een stapelaar heb je een certificaat nodig. Het is een bedrijfsvoertuig en je moet kunnen aantonen dat je capabel bent om dit voertuig te besturen. Wil jij kunnen werken met een stapelaar? Schrijf je dan direct in voor een stapelaar cursus bij jou in de buurt. Dankzij vestigingen door heel het land is er altijd een ARBO centrum cursus bij jou in de buurt te vinden. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?