3 tips om veilig met de auto op vakantie te gaan

De vakantie komt er weer aan. En wat was het een vreemd jaar. Ben jij op vakantie geweest? Dan was deze vakantie waarschijnlijk anders dan normaal. Misschien moest je wel mondkapjes meenemen, bleef je in Nederland of was die ene leuke camping afgelopen jaar helaas vol. Ook dit jaar zullen veel mensen met de auto op vakantie gaan. Daarom hebben wij tips om veilig met de auto op vakantie te gaan. 

Vakantiepakket

Scroll om verder te lezen >>

Veiligheidsartikelen aanschaffen?

Tip 1 – Bereid je goed voor! 

Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ieder land beschikt over eigen regels in het verkeer. Frankrijk bijvoorbeeld. Daar mag je, in de auto, niets anders doen dan rijden. Dus ook voor het eten van een broodje kun jij al een boete krijgen. In Duitsland is bumperkleven echt een no go. Wanneer je dit doet kun je een hoge boete verwachten. Bekijk dus altijd welke verkeersregels er gelden in de landen waar je doorheen rijdt.  

 

Daarnaast is er momenteel een pandemie gaande. Hierdoor is de kans groot dat er extra regels zullen zijn. Ook deze kunnen per land verschillen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het reisadvies dat momenteel in verschillende landen geldt. Deze kun je bekijken op de website nederlandwereldwijd.nl. Op het moment van schrijven geld er een quarantaine- en/of testplicht vanuit sommige landen.  En denk dan natuurlijk ook aan je veiligheidshesjeverbandkoffer & gevaren driehoek. In veel landen zijn deze verplicht. 

Tip 2 – Hittebestendigheid 

Wanneer je in de zomer op vakantie gaat met de auto, is de kans groot dat het erg warm wordt. Bereid je daarom goed voor op de warmte. Het is belangrijk om altijd voldoende drinkwater bij je te hebben. Dit geldt niet alleen in de auto. Uitdroging kan namelijk super gevaarlijk zijn.  

 

Het kan erg verleidelijk zijn om je airco lekker koel te zetten. Hoofdpijn, keelpijn en verkoudheid. Allemaal klachten die je kan krijgen wanneer je de airco te laag hebt gezet. De gouden tip is om je airco niet lager dan 6 ºC onder de buitentemperatuur te zetten. 

 

Neem voor de zekerheid een paraplu mee. Klinkt misschien vreemd, een paraplu in de zomer. Maar het kan juist erg fijn zijn. Wanneer je autopech hebt bijvoorbeeld. Stel je moet wachten tot er iemand komt om je te helpen. Je auto wordt erg snel heet. Wanneer je naast je auto wacht op hulp, kan een paraplu erg fijn zijn tegen de zon.  

Auto reispakket

35,95- vanaf prijs

Met het auto reispakket ga je compleet voorbereid op vakantie. Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben. Maar mocht je pech hebben, bevat dit pakket alles wat je nodig hebt om veilig langs de weg te wachten.

Tip 3 – Goed uitrusten 

Wanneer je een lange reis gaat maken, is het slim om goed uit te rusten. Doe de dag voordat je een lange reis gaat maken lekker rustig aan. Als je weggaat is het slim om een stevig ontbijt te eten. Zo heb je al de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. 

 

Ook is het belangrijk om genoeg te pauzeren tijdens lange ritten. Door tussendoor een aantal keer te pauzeren kan je een ongeval voorkomen. De stelregel is twee uur rijden en vervolgens een kwartiertje rust. Als je met meerdere rijbevoegde mensen in een auto zit, is het nog beter om vaak te wisselen.  

 

Met deze tips hopen we dat jij op een veilige manier op jouw bestemming aankomt. Wij wensen je veel veilige kilometers en een fijn vakantie toe!  

Gerelateerde producten

Sprayblusser 0,75L

Veiligheidshesje

Verbanddoos auto

Gevaren driehoek

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?