3 situaties waarbij je een reachtruck gebruikt

Waarschijnlijk weet je globaal wel waarvoor een reachtruck dient en wanneer je deze gebruikt. Zijn er in jouw bedrijf reachtrucks aanwezig, dan worden die waarschijnlijk dagelijks voor van alles en nogwat gebruikt. Maar wanneer kies je nu wel en niet voor een reachtruck? In deze blog gaan wij in op 3 situaties waarbij je een reachtruck gebruikt. Daarmee bedoelen we: 3 situaties waarin een reachtruck de beste keuze is. Want vaak staan er ook andere voertuigen tot je beschikking.

Reachtruck ARBO centrum

Voor het verplaatsen van een hoge lading

Je ziet het helaas nog wel eens gebeuren: een pompwagen of stapelaar die wordt gebruikt tot zijn limiet, waarna medewerkers allerlei capriolen uithalen om de lading op de juiste hoogte neer te zetten. Dat is dus nadrukkelijk niet te bedoeling. Moet je de hoogte in met een grote of zware lading, dan gebruik je de reachtruck. Hier is hij voor bedoeld. Probeer geen creatieve oplossingen te vinden: deze zorgen vaak voor onveilige situaties.

Wanneer je echt goed zicht moet hebben

Eén van de voordelen van een reachtruck is de positie die je als bestuurder hebt. Je zit ten opzichte van andere voertuigen zoals de heftruck een kwartslag gedraaid. Het grote voordeel hiervan is dat je niet tegen de lading aankijkt. Je hebt een volledig zicht zonder obstructies of beperkingen.

Wanneer wendbaarheid telt en in krappe ruimtes

Hét sterke punt van een reachtruck is dat deze het draagvermogen van een heftruck benadert, maar dit combineert met een veel grotere wendbaarheid. De reachtruck stuurt namelijk met zijn achteras. Hierdoor is de reachtruck in staat om een veel kortere draaicirkel te maken. Moet je werken met ladingen waarin wendbaarheid vereist is, of in krappe ruimtes? Kies dan voor de reachtruck. Een heftruck is in deze gevallen vaak te groot en te log. Hierdoor neemt de kans toe dat de je schade of ongelukken veroorzaakt.

Behaal jouw reachtruck certificaat bij ARBO centrum

Kortom: de reachtruck is een zeer handig en veelzijdig voertuig. Om een reachtruck te mogen besturen dien je wel in het bezit te zijn van een reachtruck certificaat. Wil jij dit certificaat behalen? Schrijf je dan in voor een reachtruck cursus van ARBO centrum.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?