3 redenen om je verreiker certificaat te halen

Heb jij interesse om je verreiker certificaat te halen? Of wil je weten wat dit je kan brengen? Lees dan zeker verder. Wij geven je 3 goede redenen om je verreiker certificaat te halen.

Verreiker bij ARBO centrum

Je bent verplicht om aan te kunnen tonen dat je capabel bent

Een verreiker bedienen zonder dat je in het bezit bent van een geldig certificaat? Dat is geen goed idee. Je bent namelijk verplicht om aan te kunnen tonen dat je capabel bent om veilig met een verreiker te werken. Hoe toon je dit aan? Het certificaat is hiervoor dé manier. Een verreiker is een zwaar en krachtig voertuig. Onkundige bediening hiervan brengt grote risico’s met zich mee. Daarom is het certificaat zo belangrijk. Met het verreiker certificaat toon je aan dat jij veilig kunt werken met de verreiker.

Twee vliegen in één klap

Met het behalen van je verreiker certificaat sla je twee vliegen in één klap. Er zijn namelijk twee soorten verreikers waarmee je kunt werken: starre verreikers (waarvan de telescooparm omhoog en omlaag kan bewegen en in- en uit kan schuiven) en roterende verreikers (waarvan het platform ook kan draaien). Wanneer jij een verreiker cursus hebt gevolgd, heb je geleerd te werken met beide typen verreikers. Ook dit is dus een belangrijke reden om je certificaat te behalen Je leert niet alleen alles wat je weten moet op het gebied van veiligheid: je zorgt er meteen ook voor dat je met alle verreikers aan de slag kunt.

Het gaat je helpen je werkzaamheden sneller en efficiënter uit te voeren

Wanneer je kunt werken met een verreiker, worden je werkzaamheden een stuk eenvoudiger en kun je deze sneller en efficiënter uitvoeren. Dit is niet alleen een voordeel voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je werkgever, je team of je klant/opdrachtgever. Een verreiker kan een hele hoop tijd besparen.

Eenvoudige bediening en minder risico

Een starre verreiker is eenvoudiger te bedienen dan een roterende verreiker. Simpelweg vanwege het feit dat er minder richtingen zijn om rekening mee te houden. Dit betekent ook dat er iets minder risico is op schade en ongevallen. Je hoeft namelijk niet met de omgeving rondom de gehele verreiker rekening te houden.

Schrijf je in voor de verreiker cursus

Kortom: die verreiker wil je kunnen besturen. Maar dat mag alleen met een geldig certificaat. Wil jij jouw verreiker certificaat behalen? Schrijf je dan in voor de verreiker cursus van ARBO centrum. Wij beschikken over cursuslocaties door heel het land. Bovendien ben je bij ons altijd verzekerd van een ervaren docent. Duizenden cursisten gingen je voor. Zij belonen ons gemiddeld met een 9. Meer dan 95% van hen slaagt direct.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.