3 redenen om je heftruckcertificaat te verlengen

Een heftruck is een bedrijfsvoertuig waarvoor het hebben van het juiste certificaat verplicht is. Althans: het is dé manier om aan te tonen dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet. Iedere heftruckchauffeur heeft dan dus ook – hopelijk – een geldig certificaat. Het certificaat kent een geldigheid van 5 jaar. Tegen de tijd dat je certificaat verloopt, ben je dus een ervaren chauffeur. Zeker wanneer je dagelijks op de heftruck werkt, zul je zo’n beetje alles weten. Misschien maak jij je daarom niet zo druk om een verlopen certificaat. Dat zou je wel moeten doen. Dit zijn 3 redenen om je heftruckcertificaat te verlengen.

Heftruckcertificaat verlengen

Scroll om verder te lezen

Nog helemaal geen certificaat? Volg een heftruck cursus!

De belangrijkste reden: het is en blijft verplicht

Je bent elke keer wanneer je de heftruck bestuurt verplicht om aan wettelijke eisen te voldoen. Eén van die eisen is dat je moet kunnen aantonen dat je over voldoende kennis beschikt op het gebied van veiligheid. Dit houdt in dat je altijd met een geldig certificaat dient te werken. Stel dat er iets gebeurt: met een geldig certificaat kun je in elk geval aantonen dat je over de noodzakelijke kennis en vaardigheden beschikt om veilig te werken.

Opfrissen van kennis kan nooit kwaad

Natuurlijk ben je inmiddels een ervaren chauffeur en in staat om op een veilige manier goed werk te leveren. Maar zit alle kennis die je in jouw heftruck cursus hebt geleerd nog helemaal vers in je geheugen? Waarschijnlijk niet. Daarom kan het opfrissen van kennis nooit kwaad. Bovendien is het zo dat je na vijf jaar misschien wel nieuwe dingen te horen krijgt. Ontwikkelingen staan nooit stil en het is belangrijk dat je met ontwikkelingen mee blijft gaan

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niets leert op de cursus, of dat deze onnodig lang duurt. Een heftruck herhalingscursus is specifiek bedoeld voor chauffeurs die al kennis en ervaring hebben. Op een boeiende, interactieve manier wordt je kennis weer opgefrist en aangevuld.

Je weet nooit wat de toekomst brengt

Niet alle heftruckchauffeurs werken dagelijks op de heftruck. Misschien voer jij inmiddels wel een functie uit waarbij een heftruck besturen niet tot de kern behoort. Je doet het dan misschien zelden tot nooit meer. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Misschien kan het gebeuren dat je ad hoc even een heftruck moet pakken, of dat door een collega jouw assistentie wordt gevraagd. Onthoud dan: elke keer dat je een heftruck bestuurt, moet je een geldig certificaat hebben. Ook wanneer dit slechts incidenteel of eenmalig is. Je hebt je heftruckcertificaat gehaald: het zou toch jammer zijn als je dit laat verlopen en niet meer op de heftruck plaats mag nemen?

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?