3 Redenen om een BHV ploegleider te hebben

De BHV organisatie kan op diverse manieren worden ingericht. Organisaties met medewerkers in dienst zijn verplicht om BHV’ers op te leiden en aan te stellen. Wanneer er meerdere BHV’ers zijn, komen ook functies als Hoofd BHV en BHV ploegleider ter sprake. Wat doet een BHV ploegleider precies, en waarom zou je deze aanstellen? Dit zijn 3 redenen om een BHV ploegleider te hebben.

Ploegleider BHV bij een verzamelplaats

De zekerheid van goede coördinatie en taakverdeling

Waar het Hoofd BHV vooral een administratieve en beleidsmatige functie heeft, staat de BHV ploegleider midden tussen de andere BHV’ers. De BHV ploegleider vervult een belangrijke taak. Hij of zij is het primaire aanspreekpunt voor en van BHV’ers. Op het moment dat BHV nodig is, is de BHV ploegleider in principe degene die alles in werking zet. De ploegleider verdeelt de taken en coördineert. Hij of zij zorgt ervoor dat de BHV organisatie goed en als een gesmeerd geheel optreedt.

Schakel tussen BHV’ers en beleidsmakers

Een tweede goede reden om een BHV ploegleider te hebben is dat deze een klankkast is voor zowel de BHV’ers als de beleidsmakers. De ploegleider staat tussen de BHV organisatie en het management/directie in. Behoeften vanuit de BHV’ers kunnen door de ploegleider worden doorgegeven. Ook kan hij/zij overleggen met het Hoofd BHV. Andersom komen signalen vanuit de beleidsmakers weer via de ploegleider bij de rest van de BHV organisatie terecht.

Bewaking van de kwaliteit

Je bent niet voor niets BHV ploegleider. Je taken zijn grotendeels gelijk aan die van de andere BHV’ers, maar je hebt belangrijke extra taken en verantwoordelijkheden. Dat is precies de reden waarom veel medewerkers het mooi vinden om ploegleider te worden. Je bent extra scherp op de kwaliteit. Je zorgt ervoor dat er altijd goed wordt gepresteerd, dat kennis up to date blijft en dat BHV’ers over alle middelen beschikken om hun werk goed te kunnen doen.

BHV ploegleider worden?

Wil jij BHV ploegleider worden? Dan is het goed om te weten dat je hier eerst een BHV diploma voor nodig hebt. Heb je dit al? Dan kun jij je inschrijven voor de BHV ploegleider cursus van ARBO centrum. Moet jij eerst nog je BHV halen? Schrijf je dan in voor de reguliere BHV cursus. Op de BHV ploegleider cursus leer je alles wat je moet weten om een BHV team aan te kunnen sturen.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?