3 redenen om een beheerder brandmeldinstallatie te hebben

Bedrijven zijn verplicht om te investeren in een goede brandbeveiliging. Dit betekent dat je investeert in de juiste brandblussers en rookmelders. Maar je kunt een stap verder gaan. Bijvoorbeeld door een beheerder brandmeldinstallatie op te leiden en aan te wijzen. Soms is dat verplicht maar het is sowieso verstandig. Lees hier waarom, aan de hand van deze 3 redenen om een beheerder brandmeldinstallatie te hebben.

Scroll om verder te lezen >>

Volg de cursus beheerder brandmeldinstallatie!

Duidelijkheid zorgt voor een snellere, betere reactie en meer veiligheid

Wanneer het gaat om veiligheid in het bedrijf moeten dingen vooraf duidelijk zijn. Met een beheerder brandmeldinstallatie weet je dat belangrijke taken in goede handen zijn. Wanneer er namelijk brand uitbreekt moeten er een hoop dingen gebeuren. Elke seconde kan tellen. De beheerder brandmeldinstallatie heeft een vast takenpakket waarover hij/zij zich ontfermt. Hiermee levert de beheerder een zeer belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het bestrijden van de brand. Bovendien kan de beheerder altijd suggesties voor verdere verbetering bespreken met de BHV organisatie.

Een vast aanspreekpunt voor hulpdiensten

Een beheerder brandmeldinstallatie is het vaste aanspreekpunt voor hulpdiensten. Dat zorgt niet alleen voor duidelijkheid: je weet hiermee namelijk ook zeker dat hulpdiensten altijd communiceren met iemand met verstand van zaken. De beheerder brandmeldinstallatie is namelijk goed opgeleid en dé aangewezen persoon om efficiënt te communiceren met de brandweer en andere partijen zoals leveranciers van brandmeldinstallaties en alarmsystemen.

Je weet zeker dat alle systemen goed worden gecontroleerd

Een beheerder brandmeldinstallatie heeft niet alleen als taak om brand te melden en bepaalde processen te coördineren. Andere belangrijke taken zijn administratie en controle van de gebruikte systemen. De beheerder voert inspecties uit om ervoor te zorgen dat alle systemen en installaties goed werken. Ook houdt hij/zij logboeken bij rondom deze controles, procedures en incidenten/calamiteiten.

Beheerder brandmeldinstallatie worden? Schrijf je in voor de cursus

Kortom: beheerder brandmeldinstallatie is een mooie extra functie met verantwoordelijkheden. Lijkt het je wat om op deze manier bij te dragen aan de veiligheid in jouw bedrijf? Schrijf je dan in voor een cursus beheerder brandmeldinstallatie van ARBO centrum. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt. Onze cursisten beoordelen ons met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?