3 voordelen van het laten keuren van de EHBO koffer

Hopelijk weet je dat in bedrijven EHBO koffers gekeurd moeten worden. Je bent als bedrijf niet alleen verplicht om deze te hebben: ze moeten ook aan bepaalde eisen voldoen. Dus hopelijk laat je jouw EHBO koffers ook keuren. Doe je dit niet of twijfel je aan het nut? Dit zijn 3 redenen om de EHBO koffer te laten keuren.

Scroll om verder te lezen

EHBO koffer laten keuren?

Het is verplicht

Een heel eenvoudige reden om de EHBO koffer te laten keuren is omdat het verplicht is. Je bent als bedrijf verplicht om koffers te hebben die zijn goedgekeurd. Wat nu als dit niet zo is? Allereerst breng je daarmee medewerkers onnodig in gevaar. Zij moeten op een goede EHBO koffer kunnen vertrouwen. Je kunt ook problemen krijgen als je wordt gecontroleerd. Het kan je op een boete komen te staan. Dit is heel makkelijk te voorkomen: laat ze gewoon keuren.

Je hebt zelf vaak onvoldoende zicht hierop

Keuren staat voor zekerheid. Alleen door je EHBO koffer(s) te laten keuren houd je die zekerheid. Want kun je zelf altijd garanderen dat je koffers compleet zijn? Of dat de inhoud nog goed is? Precies: dat is best lastig. Zeker in grote bedrijven of wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere koffers.

 

Tijdens een controle wordt vastgesteld of al je koffers nog aan alle eisen voldoen. Dat is belangrijk. Voor de veiligheid en om de reden die we zojuist al beschreven: om aan je verplichtingen te voldoen.

Laat je jouw EHBO koffers niet controleren dan is de kans groot dat koffers incompleet raken. Het gebeurt maar al te vaak dat een medewerker iets uit de koffer pakt en dat dit niet wordt gemeld.

Alleen met een goedgekeurde koffer kun je de juiste veiligheid bieden

De belangrijkste reden is natuurlijk dat je alleen met een goedgekeurde koffer kunt zorgen voor de beste veiligheid. Wat je absoluut wil voorkomen is dat er iets blijkt te ontbreken op het moment dat je het nodig hebt. Het is dan al te laat om voor een oplossing te zorgen.

 

EHBO koffers heb je voor de veiligheid: hier moeten mensen gewoon altijd op kunnen vertrouwen. Periodieke keuringen zorgen hiervoor.

Heb je koffers te keuren?

Heb jij EHBO koffers die gekeurd moeten worden? Neem contact op met ARBO centrum. Wij kunnen dit tegen scherpe prijzen voor je verzorgen.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?