transport en logistiek cursus

Alles weten over transport en logistiek cursussen?

ARBO centrum heeft alle kennis over stapelaar cursussen in huis. Al deze kennis delen we maar al te graag met onze bezoekers. We hebben alles over transport en logistiek cursussen op een pagina gezet. Met een klik op onderstaande button ga je naar de pagina met transport en logistiek cursussen!

Moet ik een rijbewijs hebben voor de transport en logistiek cursussen?

ARBO centrum biedt diverse transport en logistiek cursussen. Dit zijn cursussen voor de diverse voertuigen waar je in de transport en logistiek mee te maken kunt krijgen. Wil jij deze voertuigen mogen besturen, dan zul je het bijbehorende certificaat moeten behalen. Maar moet je eigenlijk een rijbewijs hebben voor de transport en logistiek cursussen? Nee: iedereen vanaf 16 jaar kan de cursussen volgen. Je hoeft hiervoor niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Let echter op: het kan zo zijn dat je tijdens het werk wel in situaties terecht komt waarin een rijbewijs vereist is. Dat leggen wij dadelijk uit.

Geen rijbewijs nodig voor de transport en logistiek cursussen

Je hoeft dus geen rijbewijs te hebben voor de transport en logistiek cursussen van ARBO centrum. De enige vereiste is dat je minimaal 16 jaar oud bent. Ervaring is dus ook niet noodzakelijk.

 

Tijdens de cursus leer je werken met het voertuig waarvoor je de cursus volgt. Zowel theorie als praktijk worden behandeld. Op beide onderdelen doe je examen. Slaag je voor het examen, dan ontvang jij het officiële certificaat met een geldigheid van vijf jaar.

Je mag dus meteen aan de slag

Heb jij jouw certificaat behaald, dan mag je meteen aan de slag. Je mag dus niet alleen de transport en logistiek cursus volgen zonder rijbewijs: je mag ook werken zonder rijbewijs. Door het behalen van je certificaat heb je namelijk aangetoond dat je aan de wettelijke eisen voldoet: je kunt het voertuig veilig en capabel besturen.

Soms heb je om te werken wel een rijbewijs nodig

Het kan zo zijn dat je voor het besturen van het voertuig in sommige gevallen wél een rijbewijs nodig hebt. Zolang je het voertuig bestuurt binnen het bedrijf of op privéterrein van het bedrijf, heb je geen rijbewijs nodig. Wanneer je echter met het voertuig de openbare weg op gaat, heb je voor sommige voertuigen wél een rijbewijs nodig. Nu mogen de meeste bedrijfsvoertuigen niet de openbare weg op. Voor andere voertuigen die dit wel mogen, geldt soms dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs, of een speciaal rijbewijs (zoals het T-rijbewijs voor een heftruck die breder is dan 1.30 meter). Ga van tevoren na bij je werkgever wat voor jou geldt, of neem contact op met ARBO centrum voor advies.

Soms heb je om te werken wel een rijbewijs nodig

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan kun je dus een transport en logistiek cursus volgen, rijbewijs of niet. Kies de cursus die je wilt volgen en schrijf je in voor een cursus op een locatie bij jou in de buurt.

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Gerelateerde cursussen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

Nee, dit is zowel theorie als praktijk. Goed, dat je voor het eerst leest dat een transport en logistiek cursus niet alleen maar praktijk is, kan een beetje een teleurstelling zijn. We snappen dat het praktijkgedeelte toch het gedeelte is waar je het meeste naar uitkijkt. Helaas zou alleen praktijk gewoon niet werken. Om veilig en capabel jouw bedrijfsvoertuig in de praktijk te kunnen besturen, moet je natuurlijk bepaalde theoretische kennis hebben. Dit is verplicht, want in het officiële examen dat direct na de cursus volgt, worden theorie en praktijk getoetst.

Lees meer

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.