Wat zit er in een AED tas?

Een AED kan in verschillende vormen geleverd worden. De meeste mensen zullen bekend zijn met AED’s die in een duidelijk zichtbare (soms transparante) box aan de muur zijn bevestigd, bijvoorbeeld op openbare plekken en bij sportverenigingen. Er zijn echter ook AED’s die je mee kunt nemen. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt op festivals en evenementen. Meestal worden deze AED’s vervoerd in een AED tas. Maar wat zit er in een AED tas? Het is natuurlijk belangrijk dat de inhoud alles biedt wat je nodig hebt om levens te kunnen redden.

Wat zit er in een AED tas?

In een AED tas zitten diverse spullen. Allereerst natuurlijk de AED zelf. Maar met een AED kun je nog niets zonder de juiste toebehoren. Daarom vind je in een AED tast natuurlijk ook de elektrodestickers plus aansluitingen. Deze breng je aan op de borst van het slachtoffer om zo een schok toe te kunnen dienen.

Vanzelfsprekend vind je in een AED tas ook een handleiding/gebruiksaanwijzing van de AED. De AED geeft tijdens het bedienen instructies, gesproken, met pictogrammen en/of middels video, maar het is goed om voordat een calamiteit zich voordoet, de gebruiksaanwijzing te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

In de AED tas kunnen echter ook nog andere spullen zitten. Denk aan extra batterijen en accu’s, extra elektrodestickers, maar ook andere accessoires en hulpmiddelen zoals een beademingsmasker of kiss of life, een schaar en een scheermes. Een goed uitgeruste AED tast biedt je een compleet reanimatie pakket. Het is voor de effectiviteit natuurlijk belangrijk om de tas regelmatig te controleren en na elk gebruik aan te vullen of te laten onderhouden.

Bestel alle AED artikelen online

Wil je een AED of AED accessoires bestellen? Hiervoor kun je terecht in de webshop van ARBO winkel. Heb je vragen over de producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.