Wat is een terminaltrekker?

Een terminaltrekker is een speciale trekker waarmee een zwaar beladen wagen of trailer over een korte afstand verplaatst kan worden. Het is een machine die vooral veel wordt gebruikt door overslag- en transportbedrijven. De trekkers zijn speciaal ontworpen om wagens en opleggers met een zware lading te kunnen verplaatsen. De terminaltrekker brengt echter nog diverse andere voordelen met zich mee. Wat zijn de exacte voordelen van de terminaltrekker?

Wat zijn de voordelen van een terminaltrekker?

De terminaltrekker is op een speciale manier ontworpen, waardoor deze veel voordelen heeft als je de truck vergelijkt met een normale truck. Een terminaltrekker is erg wendbaar. Dit maakt dat deze truck een stuk sneller is in vergelijking met een normale vrachtwagen. Ook beschikt de cabine van de terminaltrekker over een rondom uitzicht en bevat deze verschillende mogelijkheden om in- en uit te stappen. Hierdoor hoeft er niet iedere keer in het voertuig geklommen te worden, wat veel prettiger is voor de bestuurder.

 

De terminaltrekker beschikt over een stalen cabine en is daarmee minder gevoelig voor schade. Ook zit de bestuurder zo zelf een stuk veiliger. De koppelschotel kan bovendien van binnenuit bediend worden.

Wanneer mag je een terminaltrekker besturen?

Een terminaltrekker is een zwaar en krachtig bedrijfsvoertuig. Je moet kunnen aantonen dat je capabel bent om de trekker te besturen. Dit doe je met een terminaltrekker certificaat. Om dit certificaat te behalen kun je een cursus volgen. Deze cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Je leert dus alles wat je moet weten over het veilig besturen en hanteren van de terminaltrekker. Ook breng je dit direct in de praktijk. Dezelfde dag nog doe je examen. Wanneer je slaagt, ontvang je het officiële certificaat dat vijf jaar geldig is.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou