Wat is een BHV incompany?

Bedrijven zijn verplicht om medewerkers op te leiden tot BHV’ers. Dit kun je doen door middel van een BHV cursus. Maar zijn er in het bedrijf meerdere medewerkers die hun BHV diploma willen behalen, dan kun je ook kiezen voor een BHV incompany. Wat dit is en hoe dit werkt, lees je hier.

Een BHV incompany: cursus op de eigen locatie

BHV staat voor “bedrijfshulpverlening”. In elk bedrijf moeten medewerkers zijn die in het bezit zijn van een geldig BHV certificaat. Zij zijn de primaire hulpverleners bij calamiteiten zoals EHBO, reanimatie, brand en ontruimen. Door een BHV cursus te volgen, kun je dit certificaat behalen. Dat kan op een locatie van de opleider (ARBO centrum heeft locaties door heel het land), maar ook in het eigen bedrijf met een BHV incompany.

De voordelen van een BHV incompany cursus

Maar waarom zou je kiezen voor een in company BHV cursus? Ten eerste is het handiger voor het bedrijf, omdat de cursus kan worden toegespitst op jullie situatie. Zo kun je gerichte oefeningen doen in de eigen omgeving en zijn de scenario’s beter aansluitend bij de specifieke situaties in het bedrijf.

 

Daarnaast bespaar je ook tijd, omdat de cursus op locatie plaatsvindt in plaats van dat je naar een externe locatie moet reizen.

 

Bovendien is het ook nog effectiever voor de deelnemers, omdat ze met een incompany BHV cursus leren in een vertrouwde omgeving. Bovendien is het natuurlijk ook leuk om samen met je collega’s de cursus te volgen.

Een BHV incompany van ARBO centrum

Kortom, als je de veiligheid van je medewerkers serieus neemt en op zoek bent naar een op maat gemaakte, tijdbesparende en leerzame BHV cursus, dan is een in company BHV cursus zeker iets om over na te denken. Laat ARBO Centrum je bedrijf helpen door jouw medewerkers op te leiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou