Wat is de max snelheid voor een heftruck?

Op een heftruck zijn op de openbare weg gedeeltelijk algemene verkeersregels van toepassing. Gedeeltelijk zijn er echter ook regels die specifiek voor heftrucks gelden. Zo is er een maximale snelheid voor de heftruck, zowel op eigen terrein als op de openbare weg. Maar wat is de max snelheid voor een heftruck eigenlijk?

 

Om te beginnen met de maximale snelheid van een heftruck binnen het bedrijf. De meeste heftrucks zijn in staat om een snelheid van ongeveer 25 km/u te behalen, soms nog sneller. Binnen het bedrijf is er natuurlijk geen sprake van openbare handhaving. Er zijn geen controles waarbij op de maximale snelheid van de heftruck wordt gelet.

Wat is de max snelheid voor een heftruck binnen het bedrijf?

Het is belangrijk om een beroep te doen op het verstand. Het is altijd belangrijk om een veilige snelheid aan te houden. Dit is onder andere afhankelijk van de belasting en de omgeving. Om veiligheidsredenen zijn sommige heftrucks begrensd op een maximale snelheid van 25 km/u. Kan de heftruck harder rijden dan dat? Neem dan altijd verantwoordelijkheid en hanteer een passende, veilige snelheid.

Wat is de max snelheid voor een heftruck op de openbare weg?

De maximale snelheid van een heftruck op de openbare weg is 25 km/u. Hiervoor moet de heftruck wel aan enkele voorwaarden voldoen. Allereerst moet deze natuurlijk zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Ook moet de heftruck voorzien zijn van luchtbanden. Met een heftruck met massieve banden mag niet op de openbare weg gereden worden.

Leer veilig heftruck rijden

Wil je veilig heftruck leren rijden? Schrijf je dan in voor een heftruck cursus van ARBO centrum. In deze cursus leer je alle theorie en praktijk die je moet weten en kunnen om veilig en capabel een heftruck te mogen besturen. Aan het eind van de cursus leg je examen af. Slaag je hiervoor, dan ontvang je jouw officiële heftruck certificaat, waarmee je aan kunt tonen dat je een heftruck mag besturen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou