Toolboxmeeting onderwerpen

Toolboxmeetings zijn verplicht. Minimaal vier keer per jaar voor VCA* gecertificeerde bedrijven. Ben je een VCA** gecertificeerd bedrijf? Dan moet je zelfs minimaal tien toolboxmeetings per jaar houden. Elke keer opnieuw moet dat een nuttige, goede meeting zijn. Eentje waar medewerkers ook echt iets aan hebben. Hoe bepaal je dan welke toolboxmeeting onderwerpen aan bod komen? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, is een goede voorbereiding: een stukje vooruit denken. En anders is er altijd nog hulp van de specialisten van ARBO centrum mogelijk.

Wat zijn goede toolboxmeeting onderwerpen?

Goede toolboxmeeting onderwerpen bedenken kan lastig zijn. Vaak is het lastig omdat er te laat aandacht aan wordt besteed. Ineens bedenk je: oh ja, er moet deze maand nog een toolbox worden gehouden. Door vooruit te denken en te plannen zorg je voor goede toolboxmeeting onderwerpen. Hoe? Kijk vooruit naar de projecten die op de planning staan. Je kunt dan kiezen voor onderwerpen die bij deze projecten passen.

 

Goede onderwerpen voor toolboxmeetings zijn onderwerpen die nuttig en actueel zijn. Wat zijn de veiligheidsrisico’s bij een bepaald project of opdracht? Door hiernaar te kijken, kun je bepalen wat een goed onderwerp is voor de toolbox.

Hulp van ARBO centrum

Toolboxen kunnen over talloze onderwerpen gaan. Zolang ze maar met veiligheid te maken hebben. Misschien vind je het lastig om een goed onderwerp te bepalen. Of heb je al zoveel toolboxen gehad dat je gewoon niet meer weet waar je het nu over moet hebben. ARBO centrum staat voor je klaar.

 

Onze experts kunnen een toolboxmeeting bij jou in het bedrijf houden. Je kunt namelijk gebruik maken van expertise van buitenaf. Samen met jou bedenken wij interessante en nuttige toolboxmeeting onderwerpen. Eén van onze specialisten kan vervolgens de meeting houden. Wij zorgen voor een perfecte meeting. Dat betekent niet alleen een goed onderwerp, maar ook een goede voorbereiding, boeiende presentatie en goede nazorg in de vorm van bijvoorbeeld een deelbare presentatie of handouts. Interesse? Neem gewoon eens contact met ons op.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou