Toolboxmeeting maken

Een succesvolle toolboxmeeting begint met een goede voorbereiding. Hoe kun je een goede toolboxmeeting maken? Om de meeting te laten slagen, is het allereerst natuurlijk belangrijk dat je goede informatie biedt. Dat betekent: kwaliteit en relevantie. Maar bij een goede toolboxmeeting maken, komt nog meer kijken. Je wilt namelijk ook dat de deelnemers de meeting als prettig en nuttig ervaren. Denk daarom aan de volgende punten.

Goede informatie

Het spreekt misschien voor zich, maar het succes van de toolboxmeeting valt of staat met de kwaliteit van de informatie. Laat een specialist de informatie verzorgen. Dat kan uiteraard iemand uit de eigen organisatie zijn.

Een goede ruimte

Zorg er ruim van tevoren voor dat je een goede ruimte reserveert voor de toolboxmeeting. Misschien wordt daar in jouw bedrijf een vaste ruimte voor gebruikt. Hoe het ook zij: zorg dat alle aanwezigen comfortabel kunnen zitten en check of alle benodigde middelen aanwezig zijn.

Een duidelijk programma

Een meeting die warrig verloopt, is funest voor de effectiviteit. Zorg dus voor een duidelijk programma. Neem dit van tevoren met de aanwezigen door. Dit geeft iedereen houvast. Plan ook pauze momenten in.

Een goede spreker

Al is de informatie nog zo goed, iemand die niet lekker presenteert, kan de meeting om zeep helpen. Kies dus altijd voor een goede spreker.

Dynamiek en interactie

Een goede toolboxmeeting maken, betekent dat je rekening houdt met je publiek. Maak er geen saaie monoloog van, maar zorg voor dynamiek en interactie. Plan voldoende ruimte in voor vragen en laat de spreker het publiek actief bevragen.

Gebruik de eigen organisatie

Natuurlijk gebruik je in de toolboxmeeting waar mogelijk praktijkvoorbeelden. Gebruik dan voorbeelden uit de eigen organisatie. Maak alles zo relevant mogelijk. Dat maakt de presentatie boeiender.

Goede nazorg

Bij een goede toolbox blijft de informatie goed hangen. Maar vertrouw hier niet blindelings op. Zorg achteraf voor een handout of digitale plek waar alle informatie kan worden teruggevonden.

Een toolboxmeeting maken moeilijk? Wij helpen

Vind je een toolboxmeeting maken moeilijk? Wij kunnen je hierbij helpen. Wij kunnen samen met jou zorgen voor een toolbox met impact. Door je te ondersteunen bij het maken van de toolbox, maar ook door één van onze specialisten in te schakelen. Toolboxmeetings kunnen namelijk ook gegeven worden door externe partijen. Dit zorgt vaak voor een onderscheidend

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.