Op welke manieren kan ik me voorbereiden op een VCA examen?

Je gaat VCA examen doen. Dan wil je één ding: slagen. Zoals op elk examen wordt ook tijdens het VCA examen je kennis getest. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende kennis hebt en je slagingskans vergroot? Kortom: hoe bereid je je voor op het VCA examen?

1. Volg een cursus

Tijdens de VCA cursus bereid je je optimaal voor op het examen. Je wordt opgeleid door een ervaren docent en je leert alles wat je moet weten op het gebied van VCA. 95% van de cursisten die via ARBO centrum zijn opgeleid, slaagt bij het eerste examen. Dit is dan ook de optimale voorbereiding voor het examen. Dat blijkt ook wel uit de cijfers.

2. Neem het examen serieus

Het VCA is een belangrijke opleiding op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Neem het examen daarom serieus. Het zou jammer zijn als je zakt, puur omdat je je niet goed hebt voorbereid. Het kan natuurlijk dat er onderwerpen worden behandeld waar je je niet in hebt verdiept. Misschien door een gebrek aan tijd? Daarom is een cursus zo handig en belangrijk Het VCA diploma is tien jaar geldig. Nu investeren in je examen betekent tien jaar lang profiteren.

3. Gebruik alleen actuele lesstof

Volg je een VCA cursus? Je weet dan zeker dat alle lesstof actueel is. Ook wanneer je een e-learning cursus volgt. Maak je gebruik van zelfstudie cursus met boeken? Let erop dat de kwaliteit van de lesstof goed is en de lesboeken actueel zijn.

4. Maak proefexamens

Het basis VCA examen duurt 60 minuten. Het VOL examen duurt 75 minuten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het examen is het maken van proefexamens. Proefexamens zijn makkelijk te volgen bij ons. En in een VCA cursus zijn altijd proefexamens opgenomen. Door het maken van een proefexamen test je niet alleen je kennis, maar weet je ook of je alle vragen binnen de gestelde tijd kan beantwoorden.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »